Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gornja-stubica

Proslavljeno Jurjevo u Gornjoj Stubici

Župni blagdan sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici proslavljen je u utorak, 23. travnja. Jutarnju misu je predvodio vlč. Ivan Levak, domaći sin, u zajedništvu sa svećenicima iz Stubičkog dekanata. Vlč. Levak je u propovijedi istaknuo hrabrost i vjernost sv. Jurja te potaknuo sve vjernike da se češće u svim životnim prilikama mole tome svecu.

Kardinal Bozanić blagoslovio novoizgrađeni Dječji vrtić „Jurek“ u Gornjoj Stubici

Gornjostubički dječji vrtić nazvan imenom „Jurek“, koje je predložio dugogodišnji gornjostubički župnik mons. Ivan Špoljar, u petak 5. studenog svečano je otvoren i blagoslovljen, a blagoslovio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zahvalnom i radosnom ozračju zajedništva Gornjostubičanaca, onih najmanjih kao i starijih, te njihovih uzvanika.

Župa Sveti Juraj na Bregu dobila svoju mladu Gupčevu lipu

U povodu Dana planeta Zemlje i nebeskog zaštitnika Općine Sveti Juraj na Bregu i Župe sv. Jurja, u nazočnosti načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića, župnika Ivice Puškadije te Ivana Šafarića i Roberta Samboleka, posađena je sadnica Gupčeve lipe.

40. obljetnica smrti župnika Adama Šimeckog

U nedjelju 1. rujna u župnoj crkvi Sv. Jurja u Gornjoj Stubici proslavljena je svetkovina posvetila župne crkve i spomen na 40. obljetnicu smrti gornjostubičkog župnika Adama Šimeckog, koji je župom upravljao od 1944. – 1979. godine.