Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-brze-pomoci

Blagdan Uzvišenja Svetoga Križa u Slavonskom Brodu

Kako je ovogodišnje Sveto Trodnevlje, tako i Veliki petak – spomen Kristove muke i smrti, življen u svojevrsnom zatišju radi pandemije Covida-19, te su bogoslužja slavljena s ograničenim brojem prisutnih vjernika, na inicijativu župnika Ivana Lenića, proslava blagdana Uzvišenja Svetoga Križa u ponedjeljak, 14. rujna bila je u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu svojevrsna duhovna obnova, vjerničko slavlje na početku nove školske i pastoralne godine u biblijsko-duhovnom i molitvenom ozračju podno Kristova Križa.

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći

Blizu 4000 hodočasnika slijevalo se u ponedjeljak, 8. lipnja od ranih jutarnjih sati u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te su sudjelujući na šest misnih slavlja proslavili „osmi“ kao hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći i zahvalili dragoj Majci na tolikim uslišanim molitvama napose na molitvama za prestanak širenja koronavirusa.

Zaključena Velika devetnica Gospi Brze Pomoći

Velika devetnica Gospi Brze Pomoći, u kojoj su svećenici na službi u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, redovnice te vjernici informirani putem župnog listića i medija, molili i postili za sve oboljele od koronavirusa, za zdravstvene djelatnike i odgovorne, kao i za poštedu grada, kraja i domovine od širenja koronavirusa, a koja je započela u ponedjeljak, 30 ožujka, završena je u utorak 7. travnja na uočnicu Gospina redovitog „osmoga“ hodočasničkog dana.

Mladomisnici na Danu čašćenja Gospe Brze Pomoći

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći, „osmi“ u srpnju kao hodočasnički dan proslavljen je u ponedjeljak 8. srpnja u istoimenom Gospinom svetištu i župi u Slavonskom Brodu pod geslom „Ljubljena Djevice, gdje put je pravi, vodi nas vijek…“.

Provincijal Renić: Kršćani su pozvani bit posrednici Božje milosti riječima i djelima

Svetkovina Bezgrešnoga začeća BDM i „osmi“ u prosincu – tradicionalni hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u subotu 8. prosinca u istoimenoj župu i svetištu u Slavonskom Brodu. Pod geslom „…sva se milost u te slila, Majko milosti!“ slavljeno je šest misa na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika iz raznih krajeva Hrvatske.