Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: govor

Papa: "Nasilje, razlike i nepravde koje trpe žene su skandalozni"

Prigodom međusveučilišne konferencije koje se održava na Papinskom sveučilištu Santa Croce od 7. do 8. ožujka ove godine s temom o ženama koje su u Crkvi svojim svjedočanstvom života na jasan način objasnile smisao života, ali i odnos prema čovjeku i svijetu, papa Franjo primio je 7. ožujka u audijenciju sudionike konferencije. U nastavku u cijelosti donosimo prijevod govora papa Franje koji je objavljen u dnevnom listu "L`Osservatore Romano" od 7. ožujka.

Papa: Suradnja i služenje u središtu svećeničke službe

U planiranom obraćanju đakonima koji se pripremaju za svećeništvo u Rimskoj biskupiji papa Franjo kao ključne aspekte svećeničke službe ističe vjernu suradnju, služenje Božjem narodu i vodstvo Duha Svetoga. objavio je Vatican News.

Govor nadbiskupa Dražena Kutleše prilikom posjeta Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša posjetio je u ponedjeljak 19. veljače 2024. Hrvatsko katoličko sveučilište na kojem se susreo s Upravom i zaposlenicima Sveučilišta. Tom prigodom održao je i govor kojeg u nastavku donosimo u cijelost, a objavljen je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Škola – mjesto odgoja za mir

Govor nadbiskupa Dražena Kutleše na predbožićnom susretu s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova zagrebačke nadbiskupije u Zagrebu, 18. prosinca 2023. godine.

Papa Franjo sudionicima COP28: „Izaberimo život, izaberimo budućnost!“

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin pročitao je u subotu, 2. prosinca govor pape Franje izaslanicima na UN-ovom samitu o klimatskim promjenama COP 28, pozivajući svjetske čelnike da više ne odgađaju akciju, već da osmisle konkretne i dosljedne odgovore za dobrobit našeg zajedničkog doma i budućih naraštaja, objavio je Vatican News.

Govor nuncija Lingue na koncertu „Glazbena šetnja Europskom unijom“

Govor apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Giorgia Lingue izgovoren u srijedu 28. lipnja u Zagrebu, na koncertu „Glazbena šetnja Europskom unijom“ u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim diplomatskim klubom prigodom desete obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, prenosimo u cijelosti.

1 2 3 5