Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gradiscanski-hrvati

Održan humanitarni koncert Pax et Bonum za dječji vrtić u Vukovaru

U organizaciji novoosnovane Međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska), u nedjelju 13. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je humanitarni koncert Pax et Bonum za dječji vrtić u Vukovaru koji je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija, Hrvatski katolički radio i Radio Marija.

Biskup Živković gostovao na HKR-u povodom humanitarnog koncerta "Pax et Bonum"

Željezanski biskup Egidije Živković gostovao je u emisiji "Aktualno" Hrvatskoga katoličkog radija 11. listopada kako bi najavio humanitarni koncert "Pax et Bonum za djecu Vukovara" koji će se održati u nedjelju 13. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20.05 sati. Izravni prijenos bit će na HRT2 programu, koncert će također prenositi HKR, a iako su karte rasprodane, financijski se može pomoći i pozivom na broj humanitarnog telefona 060 9004.

Biskup Košić posjetio gradišćanske Hrvate

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u nedjelju 7. srpnja gradišćanske Hrvate u župi Čajta koju vodi župnik vlč. Branko Kornfeind. U župnoj crkvi Sv. Martina predvodio je misu sa župnikom Brankom i o. Martinom Nanom.