Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: granesina

Biskup Gorski na misi polnoćki blagoslovio privremeni objekt za bogoslužje u Granešini

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski blagoslovio je na misi polnoćki privremeni objekt za bogoslužje u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini. Tamošnja župna crkva teško je stradala u potresu zbog čega je, uz pomoć Zagrebačke nadbiskupije, izgrađena dvorana u podnožju crkve. Zahvaljujući velikom zalaganju mladih u župi privremeni bogoslužni prostor spreman je dočekao misu polnoćku.

Kardinal Josip Bozanić predvodio proslavu Male Gospe u Granešini

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pohodio je u utorak 8. rujna u potresu stradale vjernike i Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini te u zajedništvu s dekanom Remetskog dekanata preč. fra Brankom Lipšom, župnikom župe u Granešini vlč. Josipom Balogom i svećenicima dekanata predvodio euharistijsko slavlje rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe. S obzirom na to da je u potresu teško oštećena župna crkva te više nije za korištenje, slavlje se održalo na otvorenom prostoru, na livadi u podnožju župne crkve.

Proslava zavjeta i jubileja sestara Kćeri Božje ljubavi

Po završetku šestodnevnih duhovnih vježbi, 3. kolovoza, koje je u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini vodio don Stjepan Bolkovac, SDB održano je misno slavlje pod kojim su tri sestre novakinje: s. M Josipa Soldo, s. Katarina Pendeš i s. Marijana Novosel položile prve svete zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke provincijalne glavarice, s. Gordane Igrec.

Biskup Gorski predvodio misu u Granešini i ohrabrio vjernike stradale u potresu

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski u nedjelju 21. lipnja posjetio je Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini u kojoj je, tijekom potresa, urušena unutrašnjost crkve i u koju se župljani ne mogu više vratiti te je u koncelebraciji sa župnikom Josipom Balogom predvodio misno slavlje u 11 sati, prenio je portal direktno.hr u nedjelju 21. lipnja.