Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hercegovacka-franjevacka-provincija-uznesenja-bdm

Trajna izgradnja svećenika hercegovačkih biskupija

Susret trajne izgradnje za svećenike do 10 godina svećeništva Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te Hercegovačke franjevačke provincije održan je od srijede, 28. veljače do četvrtka, 29. veljače 2024. u Franjevačkoj kući molitve u Masnoj Luci, izvijestila je Mostarsko-duvanjska biskupija.

Đakonsko ređenje fra Vinka Baćka u Chicagu

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Vinka Baćka, u nedjelju, 29. listopada 2023. u Župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu.

Nadbiskup Vukšić susreo se s provincijalom Grbešom

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić primio je u ponedjeljak, 6. ožujka ministra Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Jozu Grbeša, izvijestila je KTA.

Doktorirao fra Josip Serđo Ćavar

„Duhovno vodstvo i duhovnik pred izazovima krize očinstva i svećeničkoga identiteta“, tema je doktorskog rada kojeg je u petak, 3. lipnja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, obranio fra Josip Serđo Ćavar, odgojitelj bogoslova u Zagrebu, objavila je Hercegovačka franjevačka provincija Uznesenja BDM.

Biskup Palić franjevcima: Budite vjerni, zauzeti i odgovorni sinovi sv. Franje

Kapitul Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, održan od 25. do 29. travnja u Samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru, zaključen je pjevanjem himna „Tebe Boga hvalimo“ i misom zahvalnicom koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, objavljeno je na mrežnoj stranici Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

1 2