Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hercegovacka-franjevacka-provincija

Kip „Kraljice Karamoje“ iz Fatime preko Hrvatske putuje u Ugandu

Tijekom središnjeg slavlja na blagdan Gospe Fatimske, u ponedjeljak 13. svibnja 2024., u Međunarodnom svetištu Gospe Fatimske od Krunice u Fátimi blagoslovljen je Marijin hodočasnički kip za misiju Nawanatao u ugandskoj biskupiji Moroto u kojoj djeluje hrvatski misionar don Jakoslav Banić, izvijestili su iz Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj.

Susrele se uprave dviju franjevačkih provincija u BiH

Sastanak uprava Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije održan je u srijedu 8. svibnja 2024. u Kući mira Samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rami na Šćitu, izvijestila je Franjevačka informativna agencija.

Uočnica 79. obljetnice pobijenih hercegovačkih franjevaca

U samostanskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu nastavljen je u utorak 6. veljače molitveni program „Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“ u prigodi uočnice 79. obljetnice njihova ubojstva, objavljeno je na mrežnoj stranici Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Nastavljeni Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Program obilježavanja Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca u Širokom Brijegu nastavljeno je 4. veljače Hodnjom sjećanja, izvijestila je Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

1 2 3 4