Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hkld

Proslavljena misa zadušnica za mons. Valentina Pozaića

Misu zadušnicu u povodu prve obljetnice smrti umirovljenog zagrebačkog pomoćnog biskupa Valentina Pozaića u srijedu 15. svibnja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu predvodio je mons. Tomislav Subotičanec, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije u Zagrebu.

U HKLD-u održana tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“

U organizaciji Hrvatskoga katoličkoga liječničkog društva (HKLD) i Centra za proučavanje odnosa znanosti i religije (CePOZiR) Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u utorak 12. ožujka održana je tribina „Suvremeni aspekti braka i roditeljstva“ u Dvorani Margarita Peraica u Zagrebu.

Posjet članova HKLD-a župi Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu

Vlč. Mladen Horvat, župnik župe Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, organizirao je početkom Korizme niz predavanja za svoje vjernike u kojima su sudjelovali i gosti iz Hrvatske među kojima i predsjednik HKLD-a, objavilo je Hrvatsko katoličko liječničko društvo.

Slavonski Brod: Adventska duhovna obnova za članove HKLD-a

Članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) – Podružnica Slavonski Brod sudjelovali su u četvrtak, 14. prosinca na adventskoj duhovnoj obnovi, koju je u Župi sv. Leopolda Mandića u Slavonskom Brodu predvodio župnik Robert Farkaš, duhovnik Društva.

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti u Podružnici HKLD-a u Đakovu

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježen je u Podružnici Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) u Đakovu, u utorak, 21. studenoga 2023. predavanjem „Ima li za ovisnosti lijeka?“ prim. dr. sc. Ivana Ćelića, izvijestilo je Hrvatsko katoličko liječničko društvo.

Predavanje o prizivu savjesti

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana priziva savjesti, u utorak, 23. svibnja u Edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, prim. dr. Boris Ujević, specijalist ginekologije i porodništva iz Kliničke bolnice Sveti Duh održao je predavanje „Priziv savjesti“.

U Vatikanu održan međunarodni kongres Svjetske federacije katoličkih liječničkih društava

U Vatikanu je u Patrističkom institutu Augustinanum (Istituto Patristico Augustinianum) od 15. do 17. rujna održan 26. međunarodni kongres Svjetske federacije katoličkih liječničkih društava (FIAMC, od fran. Fédération Internationale des Associations de Médecins Catholiques) na temu „Medicine: Reparative or Transformative? The Mission of the Christian Physician.“

Misa zahvalnica HKLD-a Osijek u Nadbiskupskom vikarijatu

Članovi osječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) su u kapelici Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, u utorak 14. lipnja 2022., proslavili svetu misu zahvalnicu za sve primljene milosti.

1 2 3 4