Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrana

Papa Franjo: Bačena hrana uvreda je za siromašne

Povodom Međunarodnoga dana svjesnosti o bacanju i gubitku hrane, koji se obilježava 29. rujna, papa Franjo uputio je poruku u kojoj je potaknuo da se s izjava prijeđe na jasne odluke u svrhu pravedne preraspodjele zemaljskih dobara i protiv pošasti bacanja hrane, prenosi Vatican News.

Njemački svećenik upozorio na problem bacanja hrane

Njemački isusovac Jörg Alt ukazao na problem bacanja hrane prijavivši sam sebe zbog otuđivanja odbačene hrane iz spremnika supermarketa, no Njemačko državno odvjetništvo u Nürnbergu obustavilo je istragu, objavio je u ponedjeljak 6. prosinca Bavarski Radio.

Papa Franjo: Dosta je špekulacija hranom; hrane treba biti za svakoga

U povodu Međunarodnoga dana svjesnosti gubitka i bacanja hrane, koji se obilježava 29. rujna, papa Franjo poslao je poruku generalnom direktoru Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) Quu Dongyuu, u kojoj upozorava na nedostatak društvene pravednosti zbog koje oko trećina svjetskoga stanovništva nema dovoljno hrane, izvijestio je Vatican News.

Hrvatski Caritas u Ukrajinu poslao tri tegljača s više od 110 tisuća obroka

Hrvatski Caritas uputio je u srijedu i četvrtak, 6. i 7. srpnja, četiri i pol mjeseca nakon izbijanja rata u Ukrajini, u Lavov tri tegljača s 35 i pol tona humanitarne pomoći, nastavljajući slati pomoć ratnim stradalnicima za koje u brojnim kolektivnim smještajima, ustanovama i putem mreže župnih Caritasa od početka rata skrbi nacionalni Ukrajinski Caritas–Spes.

Smanjimo bacanje hrane tijekom božićnih blagdana

Ministarstvo poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske uputilo je u ponedjeljak 28. prosinca priopćenje s pozivom za smanjenje bacanja hrane tijekom božićnih blagdana. Apel prenosimo u cijelosti.

1 2