Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-dominikanska-provincija

Fr. Karlo Luka Kvesić položio svečane zavjete

Na spomendan Zaštite Blažene Djevice Marije nad Redom propovjednika, 8. svibnja 2024. u crkvi Sv. Križa u Gružu, fr. Karlo Luka Kvesić položio je svečane zavjete u ruke provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavka Sliškovića, koji je predvodio misno slavlje u nazočnosti braće redovnika, obitelji i ostalih vjernika, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Preminuo fr. Ljudevit Josip Jeđud

Fr. Ljudevit Josip Jeđud, član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije i Samostana Kraljice Svete krunice preminuo je u petak 17. studenog 2023. u Zagrebu, okrijepljen svetim sakramentima, u 86. godini života, 65. redovništva i 60. godini svećeništva.

Biskup Gorski zaredio za svećenika fr. Iliju Lešića

Dominikanac fr. Ilija Lešić je polaganjem ruku zagrebačkoga pomoćnog biskupa Mije Gorskog zaređen za prezbitera na blagdan sv. Alberta Velikog, u srijedu 15. studenog 2023., u samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice Svete krunice u Zagrebu.

Blagoslovljen novi kip bl. Augustina Kažotića u Starom Gradu

U povodu 700. godišnjice smrti prvoga hrvatskog blaženika, dominikanca, zagrebačkog i lucerskog biskupa Augustina Kažotića, tri dana uoči njegovog blagdana, u ponedjeljak 31. srpnja 2023., u klaustru dominikanskoga Samostana sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru otkriven je njegov kip.

Redovničko zavjetovanje dominikanaca u Zagrebu

Četvorica dominikanaca su na blagdan sv. Benedikta, u utorak 11. srpnja, u crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu, na ruke provincijala fr. Slavka Sliškovića, položila redovničke zavjete.

Završena vizitacija Hrvatske dominikanske provincije

Kanonska vizitacija Hrvatske dominikanske provincije zaključena je 7. lipnja. Provinciju su od 28. svibnja pohodili učitelj Reda propovjednika (OP) fr. Gerard Francisco Parco Timoner III., njegov vikar fr. Pablo Carlos Sicouly i socius za apostolski život fr. Florentino Bolo.

Vizitacija dominikanskih samostana u Rijeci i Petrovču

Učitelj Reda propovjednika fr. Gerard Timoner III. u pratnji sociusa provincijala Hrvatske dominikanske provincije fr. Domagoja A. Polanščaka stigao je 2. lipnja u službenu vizitaciju samostanu sv. Jeronima u Rijeci, navodi se na mrežnoj stranici Hrvatske dominikanske provincije.

1 2 3 4