Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-dominikanska-provincija

Glazbom kroz dominikansku jubilejsku godinu

U sklopu obilježavanja 800. obljetnice dolaska dominikanaca na hrvatske prostore Zagrebački gitaristički kvartet održao je koncert u utorak 12. listopada u knjižnici „Hijacint Bošković“ Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Prvi zavjeti dominikanca fr. Jakova Vukovića

U dominikanskom Samostanu sv. Jeronima u Rijeci u srijedu 15. rujna, tijekom molitve Srednjeg časa, dosadašnji novak Jakov Vuković položio je svoje prve, jednostavne zavjete u Redu propovjednika, objavljeno je na mrežnoj stranici Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije.

Četvrta tematska emisija povodom godine dominikanskih jubileja

Prigodom proslave velikoga jubileja – 800. obljetnice dominikanaca na hrvatskim prostorima – tijekom 2021. godine Hrvatska dominikanska provincija na svojem YouTube kanalu svakog 15. dana u mjesecu emitira tematske emisije o povijesti Reda propovjednika, značajnim dominikancima i dominikankama te o njihovom djelovanju danas.

Pogreb fr. Reginalda Klapeža

Na zagrebačkom groblju Mirogoju u četvrtak 8. travnja pokopan je fr. Reginald Klapež, član Hrvatske dominikanske provincije i Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu.

1 2 3