Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-lijecnicka-komora

Hrvatska liječnička komora predlaže da se u pozivne centre uključi zdravstveno osoblje s burze rada

Hitna uspostava dugoročno održivog i funkcionalnog modela traganja za kontaktima novooboljelih temeljni je preduvjet za usporavanje epidemije, naglašeno je 30. listopada iz Hrvatske liječničke komore koja stoga predlaže da se u prvom koraku preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kontaktira više od 1200 zdravstvenih radnika - neliječnika koji na Zavodu čekaju pripravništvo i da ih se u međuvremenu angažira na poslovima traganja za kontaktima u pozivnim centrima pri zavodima za javno zdravstvo.

Poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama

Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je u subotu 24. listopada poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu, prenosi Hina.

Reakcija Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora

Hrvatska liječnička komora i Hrvatski liječnički zbor u priopćenju upućenom 30. ožujka poručili su da je cijepljenje najuspješnija javnozdravstvena mjera koja je spasila i spašava više ljudskih života nego bilo koja druga medicinska intervencija u povijesti medicine i „kad bi postojalo cjepivo protiv koronavirusa, ne bismo imali epidemiju ovakvih razmjera“.