Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-salezijanska-provincija

Preminuo salezijanac don Božo Grbeš

Salezijanac svećenik don Božo Grbeš preminuo je u četvrtak 8. rujna u Mostaru u 76. godini života, 57. godini redovništva i 48. godini svećeništva, izvijestila je Hrvatska salezijanska provincija.

Održan 18. provincijalni sabor Hrvatske salezijanske provincije

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije sastali su se u pouskrsnom tjednu na 18. redoviti sabor Hrvatske salezijanske provincije koji je trajao od 18. do 21. travnja u Žepču, u Bosni i Hercegovini, izvijestili su iz Hrvatske salezijanske provincije.

Đakovo: Izrazi sućuti povodom smrti don Josipa Košćaka

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, umirovljeni nadbiskup Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su provincijalu Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Tihomiru Šutalu izraze sućuti u povodu smrti don Josipa Košćaka, župnika u Ivanovu Selu, koji je u dva navrata obnašao službu župnika u Belom Manastiru. Sažalnicu prenosimo u cijelosti.

Preminuo salezijanac don Nedo Nedić

Salezijanac svećenik don Nedo Nedić umro je u nedjelju, 12. prosinca u Kliničkoj bolnici Split u 70. godini života, 51. redovništva i 39. svećeništva, izvijestila je Hrvatska salezijanska provincija sv. Ivana Bosca.

Preminuo salezijanac don Sebastijan Filić

Salezijanac svećenik don Sebastijan Filić umro je u 82. godini života, 57. godini redovništva i 49. godini svećeništva u utorak 30. studenoga u Zagrebu, izvijestila je Hrvatska salezijanska provincija.

Salezijanac Sanjin Jurić zaređen za đakona u Torinu

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Sanjin Jurić po polaganju ruku i posvetnoj molitvi umirovljenoga torinskog pomoćnog biskupa Guida Fiandinija zaređen je za đakona u subotu 12. lipnja u bazilici Marije Pomoćnice kršćana u Torinu (Italija).

Preminuo svećenik don Ambrozije Matušić

U četvrtak 12. studenoga u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu umro je salezijanac svećenik don Ambrozije Matušić u 78. godini života, 58. redovništva i 50. svećeništva.

Prvi redovnički zavjeti šestorice novih salezijanaca

Šestorica salezijanskih novaka u četvrtak 10. rujna dali svoje prve redovničke zavjete u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu. Zavjete su pred don Tihomirom Šutalom, provincijalom Hrvatske salezijanske provincije, dali Nikola Lučić, Mario Majstorović, David Marić, Ante Pehar, Neven Marijan Pejić i Ivan Roko Šarić.

1 2