Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-vatrogasna-zajednica

Požar kod Zatona i dalje aktivan

Požar kod Zatona, koji je buknuo u srijedu 13. srpnja oko 11 sati, i dalje je aktivan, a na terenu je oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo pet naloga za mobilizaciju

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je u petak, 15. siječnja, da je na temelju zaključka Stožera civilne zaštite RH, 14. siječnja donijelo pet naloga za mobilizaciju u svrhu podizanja i najma šatora u Petrinji, za potrebe prijevoza rasutih tereta, za korištenje usluga Udruženja obrtnika iz Siska, za potrebe priključivanja kontejnera na elektrodistribucijsku mrežu te je mobilizirana AKD zaštita iz Zagreba u svrhu usluga čuvarske službe na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Dva vatrogasca ozlijeđena pri saniranju objekata od potresa

Preko 400 vatrogasaca iz Sisačko-moslavačke županije i oko 500 vatrogasaca iz drugih županija nastavlja s intervencijama na području Petrinje, Gline, Siska, Majura i okolnih mjesta. Prilikom rada na objektima dvojica vatrogasaca iz DVD-a Kupinečki Kraljevec i Gračani su ozlijeđena, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Više od 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije su tijekom dana 30. prosinca 2020. aktivno radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Hrvatska vatrogasna zajednica: Vatrogasci iz 17 županija pomažu Sisku i Petrinji

Uz domaće vatrogasne snage, za Petrinju je u utorak 29. prosinca iz 12 VZŽ upućeno ukupno 366 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih, 46 transportnih (kombi) vozila te 11 potražnih pasa, a za Sisak je isto u utorak 29. prosinca iz 5 VZŽ upućeno ukupno 104 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih i 13 transportnih (kombi) vozila, navodi se u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) u srijedu 30. prosinca.