Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska

Šesti hrvatski socijalni tjedan - sva izvješća

Na poticaj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) te u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, 22. i 23. listopada 2021. godine u Zagrebu je održan Šesti hrvatski socijalni tjedan na kojem je dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske razmatralo temu Demografija – iseljavanje – migracije te su cjelokupnoj javnosti uputili Deklaraciju u kojoj među ostalim upozoravaju kako je Hrvatska "ušla u demografski slom zbog intenziviranog pada broja živorođenih, pada broja stanovnika te poremećenosti dobne strukture stanovništva."

Nadbiskup Hranić za HKR o pohodu Benedikta XVI. Hrvatskoj

U povodu 10. obljetnice pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić se u razgovoru za Hrvatski katolički radio prisjetio detalja posjeta Svetog Oca koji su mu se urezali u pamćenje i smjernica koje je ostavio Crkvi u Hrvatskoj.

Jutros novi potres kod Petrinje magnitude 4.2

U ponedjeljak, 4. siječnja, u 4.20 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Petrinje, objavljeno je na mrežnim stranicama Seizmološke službe. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice. U 7.49 sati novo jače podrhtavanje tla osjetilo se u središnjoj Hrvatskoj. Kako je izvijestila Seizmološka služba Hrvatske potres je bio jačine 4.2 prema Richteru.

Okružnica mostarsko-duvanjskog biskupa mons. Petra Palića u svezi potresa u Hrvatskoj

Okružnicom br. 1472/2020., od 30. prosinca 2020., mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije, odredio je da se u nedjelju 3. siječnja 2021. godine u svim crkvama i na svim misama moli za duše onih koji su izgubili život u potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole te da sva prikupljena milostinja ide za potrebe Sisačke biskupije. Okružnicu prenosimo u cijelosti.

1 2 3