Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska

Zbirno izvješće Civilne zaštite o posljedicama jakog nevremena koje je zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku

U olujnom nevremenu koje je u srijedu 19. srpnja zahvatilo 14 županija i Grad Zagreb smrtno su stradale tri osobe, a ozlijeđeno je više od 60 osoba. Prilikom obavljanja intervencije prirodnom smrću preminuo je jedan vatrogasac na području Vukovarsko-srijemske županije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a i pozvalo građane da obrate veću pozornost kuda se kreću s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega postoji mogućnost daljnjeg lomljenja te otpadanja dijelova krovišta i žbuke.

Papin brzojav predsjedniku Milanoviću

Tijekom leta za Budimpeštu, dok je zrakoplov kojim putuje na svoje 41. apostolsko putovanje prelijetao hrvatski zračni prostor, papa Franjo uputio je u petak, 28. travnja Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću brzojav koji prenosimo u cijelosti.

Objavljeno istraživanje o sudjelovanju vjernika na misi

Istraživanjem o broju odraslih vjernika koji su se izjasnili da idu na misu jednom ili više puta tjedno obuhvaćeno je 36 zemalja svijeta u kojima katolici čine značajan udio u ukupnom stanovništvu. Prema tim podacima u Hrvatskoj ih je 27 %.

Intervju Glasa Koncila s dr. sc. Perom Aračićem

Profesor emeritus Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i pastoralni teolog, koji se cijeli svoj aktivni svećenički i akademski radni vijek posvetio teoretskom proučavanju i praktičnom oblikovanju pastorala obitelji, dr. sc. Pero Aračić gost je intervjua u novom broju Glasa Koncila.

1 2 3 5