Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska

Jutros novi potres kod Petrinje magnitude 4.2

U ponedjeljak, 4. siječnja, u 4.20 sati seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 2 kilometra sjeveroistočno od Petrinje, objavljeno je na mrežnim stranicama Seizmološke službe. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice. U 7.49 sati novo jače podrhtavanje tla osjetilo se u središnjoj Hrvatskoj. Kako je izvijestila Seizmološka služba Hrvatske potres je bio jačine 4.2 prema Richteru.

Okružnica mostarsko-duvanjskog biskupa mons. Petra Palića u svezi potresa u Hrvatskoj

Okružnicom br. 1472/2020., od 30. prosinca 2020., mons. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije, odredio je da se u nedjelju 3. siječnja 2021. godine u svim crkvama i na svim misama moli za duše onih koji su izgubili život u potresu kao i za one koji trpe posljedice, bilo da su ozlijeđeni ili su ostali bez svoga doma, posla, crkve, škole te da sva prikupljena milostinja ide za potrebe Sisačke biskupije. Okružnicu prenosimo u cijelosti.

Od ponoći Dan žalosti u Republici Hrvatskoj, kardinal Bozanić predvodi misu za stradale u potresu

U Hrvatskoj je u subotu 2. siječnja, od ponoći, Dan žalosti u povodu žrtava stradalih u potresu koji je 29. prosinca pogodio Sisačko-moslavačku i okolne županije, odnio sedam ljudskih života te prouzročio veliku materijalnu štetu. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 18 sati predvodit će euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi za sve stradale u potresu, izvještava Hina.

HRVATSKA 2021. Uvodi se nacionalna naknada za starije, minimalna neto plaća odsad 3.400 kuna...

Republika Hrvatska u 2021. godini uvodi nacionalnu naknadu za starije u iznosu od 800 kuna, povećava minimalnu plaću na 3.400 kuna neto, smanjuje stope poreza na dohodak na 20 odnosno 30 posto, a na 10 posto stopu poreza na dobit za poduzetnike s prihodom do 7,5 milijuna kuna, ukida kvote za strane radnike, regulira privremeni boravak digitalnih nomada…, izvještava u petak 1. siječnja Hina

Molitva zahvaljivanja

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca 2020. – Apel Svetoga Oca

Kardinal Puljić izrazio solidarnost povodom potresa u Hrvatskoj

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić uputio je u srijedu, 30. prosinca izraze solidarnosti i blizine sisačkom biskupu Vladi Košiću i zagrebačkom nadbiskupu Josipu kard. Bozaniću povodom snažnih potresa koji su pogodili Hrvatsku, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

1 2 3