Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatski-sveci-i-blazenici

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici“ predstavljena u Puli

Novo izdanje izložbe "Hrvatski sveci i blaženici", koju je ove godine realizirala akademska umjetnica Iris Mihatov Miočić, nakon nedavne inauguracije u Križevcima,  u prvoj etapi hoda po hrvatskim gradovima, predstavljeno je istarskoj publici u Kapitularnoj dvorani pulskog Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog u Puli, u utorak, 7. lipnja.

Predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima na Svetom Duhu

Predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ doc. dr. Tanja Baran održala je u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu, u srijedu 9. ožujka, predavanje o hrvatskim svecima i blaženicima.

Hrvatski sveci i blaženici kroz životopise, molitve i likovne prikaze

„Hrvatski sveci i blaženici – životopisi, molitve, likovni prikazi“ – naziv je knjižice koju su, sa željom boljeg poznavanja i intenzivnijeg promicanja štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, zajedno objavili Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ i Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca.

„Hrvatski sveci i blaženici“ u dvorcu Sveti Križ

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, splitske slikarice i kiparice Karin Grenc otvorena je u četvrtak 21. listopada u Dvorcu Sveti Križ u Svetom Križu Začretju u organizaciji Galerije „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu, Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ i općine Sveti Križ Začretje.

„Hrvatski sveci i blaženici" prvi put u Dalju

Na blagdan sv. Marije Magdalene, u četvrtak 22. srpnja, u Župi sv. Josipa u Dalju otvorena je izložba akademske slikarice Eve Vukine „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.