Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatsko-katolicke-sveuciliste

Susret Upravnog vijeća Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta

Nakon što je ovog ljeta izabrano na Općoj skupštini na Katoličkom sveučilištu u Bostonu, u Rimu na Katoličkom sveučilištu LUMSA održava se od 29. studenoga do 1. prosinca susret Upravnog vijeća Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta čiji je član i rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Nastavnici i djelatnici HKS-a pohodili grob dr. sc. Vikice Vujice

Skupina od 20 nastavnika i djelatnika Hrvatskoga katoličkog sveučilišta zaputila se 23. rujna u Brestovsko u Bosni i Hercegovini kako bi posjetila grob kolegice dr. sc. Vikice Vujice, koja je prerano preminula 8. svibnja 2020. godine. Sveučilište je organiziralo ispraćaj, ali zbog pandemije covida-19 nije do sada bilo moguće posjetiti njen grob.

26. međunarodni kongres zaklade Renovabis završio „Münchenskim apelom“

U Münchenu se 31. kolovoza i 1. rujna 2022. održao 26. međunarodni kongres zaklade Renovabis s temom „Idete li prema boljem životu? Izazov pravedne radne migracije“. Na kongresu je više od 200 sudionika iz 28 zemalja kroz predavanja, rasprave i rad u grupama analiziralo probleme i mogućnosti migracija radne snage.

Završila Ljetna škola Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Euharistijskim slavljem koje je u petak, 8. srpnja predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović završila je Ljetna škola Practicing Resilience. Preparing for Recovery (Vježbanje otpornosti. Priprema za oporavak) koja se protekla dva tjedna održavala u Dubrovniku.

HKS sudjeluje na Tjednu znanosti MUZZA 2022.

Hrvatsko katoličko sveučilište sudjeluje na Tjednu znanosti MUZZA 2022. koji se održava od 17. do 19. lipnja u Zagrebu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Blagoslov novouređenoga radijskog studija Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

56. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija Odbor Hrvatske biskupske konferencije za sredstva društvenih komunikacija, Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Hrvatsko društvo katoličkih novinara obilježili su u utorak 24. svibnja na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

1 2 3 4