Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hvar

Svečanost o 450. obljetnici smrti Petra Hektorovića u Starom Gradu na Hvaru

U sklopu manifestacije Dana europske baštine, koji se održavaju pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije, u dominikanskom samostanu sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru u petak 16. rujna obilježena je 450. obljetnica smrti Petra Hektorovića misom i predavanjem pod nazivom „Putniče koji znaš čim se raj dobiva...“.

Proslavljena svetkovina Svetoga Duha u župi Vrbanj

U župi Vrbanj na otoku Hvaru u utorak 7. lipnja svečano je proslavljena svetkovina župnog zaštitnika Svetoga Duha. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je mladi prior dominikanskog samostana u Starom Gradu fra Ante Kazoti.

Održana pobožnost križnog puta otoka Hvara

Pobožnost križnog puta otoka Hvara održana je u subotu 2. travnja na trasi Bogomolje – Gdinj – Zastražišće. Po završetku pobožnosti hvarski biskup Ranko Vidović predvodio je misno slavlje u crkvi Sv. Nikole.

Večernja molitva za obitelj u Hvaru

Pred posebnim jaslicama koje su postavljene u crkvi Sv. Ivana Krstitelja i sv. Antuna Opata (samostanska crkva sestara benediktinki) u župi Hvar od blagdana Sv. Obitelji do blagdana sv. Antuna Opata svake večeri u 19.30 sati okupljaju se župljani na zajedničkoj molitvi za obitelji u Hvaru, za sve mlade koji se spremaju za brak i da se otok obnovi novim životom.

Održan predbožićni koncert u župi Sućuraj na Hvaru

U župi Sućuraj na otoku Hvaru na predbožićnom koncertu održanom u subotu 18. prosinca nastupio je troglasni ženski zbor župe Sućuraj i klapa Viole iz Drvenika, a u programu su sudjelovali učenici mjesne škole „Ante Anđelinović“.

1 2 3 5