Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hvar

Riječani i Hvarani zajedno slavili misu u katedrali sv. Vida

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predslavio je misu na Drugu korizmenu nedjelju, 25. veljače 2024., u riječkoj katedrali sv. Vida, na kojoj su uz domaće, sudjelovali vjernici s Hvara predvođeni župnikom u Jelsi mons. Stankom Jerčičem.

„Za križen“ s Hvara u Rijeku

Koncert tradicijskih korizmenih napjeva s otoka Hvara pod zaštitom UNESCO-a, koji će 23. veljače biti održan u katedrali sv. Vida, najavljen je na konferenciji za novinare dva dana ranije u Nadbiskupskom domu u Rijeci.

Sastanak svećenika Hvarskog i Viškog dekanata

Redoviti mjesečni sastanak svećenika Hvarskog i Viškog dekanata, na kojemu je sudjelovao i hvarski biskup Ranko Vidović, održan je u ponedjeljak 6. studenoga 2023. u Župi sv. Lovre u Vrboskoj na otoku Hvaru.

Blagoslovljen novi kip bl. Augustina Kažotića u Starom Gradu

U povodu 700. godišnjice smrti prvoga hrvatskog blaženika, dominikanca, zagrebačkog i lucerskog biskupa Augustina Kažotića, tri dana uoči njegovog blagdana, u ponedjeljak 31. srpnja 2023., u klaustru dominikanskoga Samostana sv. Petra Mučenika u Starom Gradu na Hvaru otkriven je njegov kip.

U Hvaru proslavljen blagdan sv. Prošpera

Blagdan sv. Prošpera, suzaštitnika Hvara i Hvarske biskupije, proslavljen je u srijedu 10. svibnja 2023., a središnje slavlje euharistije i procesiju sa svečevim moćima predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

1 2 3 6