Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hvarska-biskupija

Započeo sinodalni hod Hvarske biskupije

Hvarska biskupija u nedjelju 17. listopada pridružila se svim (nad)biskupijama Katoličke Crkve započevši sinodalni hod koji je u svim župama biskupije otvoren euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga.

U Hvaru svečano proslavljena svetkovina sv. Stjepana I., pape i mučenika

Svetkovina zaštitnika Hvarske biskupije i grada Hvara sv. Stjepana I., pape i mučenika, svečano je proslavljena u subotu 2. listopada misnim slavljem koje je u hvarskoj katedrali predvodio donedavni hvarski, a sada mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Održana svećenička skupština Hvarske biskupije

Ovogodišnja svećenička skupština Hvarske biskupije održana je u srijedu 22. rujna u dominikanskom samostanu u Bolu na otoku Braču. Na skupštini je sudjelovalo 28 svećenika predvođenih hvarskim biskupom Rankom Vidovićem.

Blagdan sv. Ante Padovanskoga u župi Sućuraj

Nakon pobožnosti trinaest utoraka, devetnice i trodnevnice, blagdan suzaštitnika sv. Ante Padovanskoga svečano je proslavljen u župi Sućuraj na otoku Hvaru u nedjelju 13. lipnja.

Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi

Drugi ovogodišnji stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije, o temi „Bratstvo i socijalno prijateljstvo u nastavi vjeronauka u svjetlu enciklike Fratelli tutti“ održan je u subotu 5. lipnja u suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

1 2 3 5