Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hzjz

Hrvatska: Cijepljeno 50 posto odraslih

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je da je 19. kolovoza cijepljeno 41,69% ukupnog stanovništva, odnosno 50,10% odraslog stanovništva.

HZJZ: Zbog sporije isporuke cjepiva usporava se proces cijepljenja

"Zbog neplanirane sporije dinamike isporuke cjepiva protiv bolesti COVID-19 proizvođača Pfizer/BioNTech, sljedećih nekoliko tjedana ne možemo nastaviti s provedbom cijepljenja jednakom brzinom kao što smo planirali. Stoga, dok se ne uspostavi isporuka većih količina cjepiva sukladno potrebama stanovništva, do daljnjega moramo usporiti proces cijepljenja protiv bolesti COVID-19", piše u petak 22. siječnja u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) objavljenom na njihovim mrežnim stranicama.

COVID-19: Prve doze cjepiva stižu u Hrvatsku u subotu 26. prosinca

Ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) Siniša Tomić nedjelju 20. prosinca najavio je da će prve doze cjepiva protiv COVID-19 u Hrvatsku stići u subotu 26. prosinca, a potom će se sljedeća tri dana provesti i prva cijepljenja, javlja Hina.

Krunoslav Capak: Za Badnjak i Božić u crkvama će moći biti više od 25 osoba

Za Badnjak i Božić, 24. i 25. prosinca u crkvama će iznimno biti dopuštena misna slavlja s više od 25 osoba, uz ograničenje broja ljudi temeljenom na kriteriju da svaka osoba ima sedam kvadratnih metara za sebe, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) doc. dr. sc. Krunoslav Capak u petak 18. prosinca, prenosi Hina.

HZJZ najavio početak cijepljenja protiv gripe

Hrvatski zavod za javno zdravstvo najavio je da cijepljenje protiv gripe počinje u ponedjeljak 19. listopada, a cjepivo je besplatno za osobe s povećanim rizikom od razvoja komplikacija.

Pismo biskupa Radoša svećenicima

Varaždinski biskup Bože Radoš uputo je pismo svećenicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme zaraze koronavirusom.

1 2