Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: imenovanje

Mons. Jan Graubner novi praški nadbiskup

Papa Franjo imenovao je 13. svibnja predsjednika Češke biskupske konferencije i dosadašnjega nadbiskupa u moravskom Olomoucu Jana Graubnera (73) novim praškim nadbiskupom, prenosi Vatican News.

Fra Francesco Patton potvrđen za kustosa Svete zemlje

Generalni ministar Reda manje braće fra Massimo Fusarelli objavio je 29. travnja da je fra Francesco Patton ponovno izabran na službu kustosa Franjevačke kustodije Svete zemlje te gvardijana samostana na Sionu.

Mons. William Nolan novi nadbiskup Glasgowa

Papa Franjo imenovao je 4. veljače dosadašnjega biskupa u Gallowayu Williama Nolana (68), za novoga nadbiskupa metropolita u Glasgowu, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Preč. Ivica Mađer imenovan kanonikom

Sisački biskup Vlado Košić, imajući u vidu vjeran svećenički život i zasluge koje je u svećeničkoj službi stekao, imenovao je u četvrtak, 20. siječnja župnika u Glini, Maji i Maloj Solini te glinskog dekana preč. Ivicu Mađera kanonikom Stolnog kaptola Svetog Križa u Sisku.

Papa imenovao vizitatore za eritrejske vjernike

Papa Franjo imenovao je u srijedu 19. siječnja dvojicu apostolskih vizitatora za eritrejske katolike ge'ez obreda u Sjevernoj Americi i Europi, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 8