Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: imenovanje

Sveti Otac Franjo imenovao don Ivana Štironju novim kotorskim biskupom

Sveti Otac Franjo, prihvativši odreknuće mons. Ilije Janjića od pastoralnog vodstva Kotorske biskupije, koje je podnio radi navršene dobne granice, imenovao je novim kotorskim biskupom don Ivana Štironju, svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije, trenutno na službi župnika u Studencima i rektora svetišta Presvetoga Srca Isusova u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji u Bosni i Hercegovini. Vijest je objavljena u utorak, 22. prosinca tekuće godine u 12 sati po rimskom vremenu.

Ivan Sović imenovan ravnateljem PMD za pet sjevernoeuropskih zemalja

Prefekt Kongregacije za evangelizaciju naroda kardinal Luis Antonio Tagle imenovao je dekretom od 15. studenoga teologa laika iz Biskupije Reykjavik Ivana Sovića, podrijetlom iz BiH, novim ravnateljem Papinskih misijskih djela (PMD) za Dansku, Finsku, Island, Norvešku i Švedsku, prenosi Fratellanza umana.

Biskup Petar Palić uputio čestitku mons. Uziniću

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske i Hvarske biskupije Petar Palić čestitao je mons. Mati Uziniću na imenovanju novim nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije, istaknuvši da u tom imenovanju čita djelo Duha Božjega i njegovu skrb za riječku Crkvu.

Čestitka nadbiskupa Barišića i Kutleše mons. Uziniću

U prigodi imenovanja mons. Mate Uzinića nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić i nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša uputili su čestitku, zahvalivši mu na prijateljstvu, suradnji i zajedništvu koje je ugrađivao u život Splitske metropolije.

1 2 3 4