Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: intervju

»Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima«

Novi broj Glasa Koncila u središnjem intervju naslovljenom »Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima« donosi promišljanja o povijesnim kontroverznim i aktualnim hrvatskim temama Nikole Kneza, američkoga redatelja i producenta, autora dokumentarnoga filma »Bleiburg: Titova dozvola za genocid«, koji je prikazan u inozemstvu, gdje je već dobio nekoliko nagrada, a potom i u Hrvatskoj, u kojoj je medijski prošao gotovo neopaženo.

Istina o Haškom sudu

U intervjuu u novom broju Glasa Koncila, prvom u godini 2019., odvjetnica bosanskohercegovačkih Hrvata pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju Nika Pinter govori o djelovanju Haškoga suda, te upozorava da nepoznavanje omogućuje iskrivljavanje povijesti.

Papa za TV2000: Marija ne može biti majka korumpiranih

U razgovoru s don Markom Pozzom u novoj epizodi serijala „Ave Marija“ talijanske televizijske postaje Tv2000 papa Franjo istaknuo je da je molitva za korumpirane da ih neki potres toliko prodrma da shvate da svijet ne počinje s njima i da neće završiti s njima.

Sisački „koncentracijski logor za djecu apsolutna je laž“

U Glasu Koncila od 28 listopada u intervjuu doc. dr. Vlatka Vukelić, povjesničarka s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, razotkriva pozadinu proglašavanja prihvatilišta za djecu u Sisku koncentracijskim logorom, ali i druge povijesne mitove.

O bolnim točkama hrvatske poljoprivrede

»Zemlja je rješenje svih naših problema«, glavni je naslov intervjua u novom broju Glasa Koncila s predsjednikom Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava »Život« dr. Vladimirom Margetom.