Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: intervju

Mons. Radoš: Crkva treba ući u dijalog i razvijati dijalog

Na mrežnim stranicama i youtube kanalu Varaždinske biskupije objavljen je prvi intervju uoči ređenja imenovanoga varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 24. studenoga, u varaždinskoj katedrali.

Nuncij Lingua: U Jeruzalemu sve religije trebaju imati pristup svetim mjestima

Uoči obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael u intervjuu tjedna Media servisa 7. studenoga gostovali su apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, veleposlanik Izraela Ilan Mor i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. sc. Željko Tanjić.

Intervju Glasa Koncila s Miroslavom Vrankićem

U ovotjednom broju Glasa Koncila objavljen je razgovor s dr. sc. Miroslavom Vrankićem, profesorom na Tehničkom fakultetu u Rijeci u Zavodu za automatiku i elektroniku, koji je progovorio o asistivnoj tehnologiji i aspektima njezina razvoja koji mogu olakšati život osobama u stanjima najteže invalidnosti.

Intervju biskupa Škvorčevića za HKR: 'Smatram da je ulaganje naših ljudskih i Crkvenih snaga u odgoj i obrazovanje mladih ljudi jedno od najplemenitijih evanđeoskih djela'

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik vijeća Hrvatske biskupske konferencije za katolički odgoj i obrazovanje, u povodu nove školske godine i otvorenja nove zgrade Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici 7. rujna dao je intervju za Hrvatski katolički radio. Intervju koji je vodio novinar Hrvatske katoličke mreže Branimir Gubić prenosimo u cijelosti.

Sindikalistica Ana Tuškan za Glas Koncila: "Proces pripreme obrazovne reforme je kaotičan"

„S terena često primamo pritužbe da je cijeli taj proces pripreme reforme prekaotičan i ispada da je glavni zadatak postao skupiti što više znački u virtualnim učionicama, a proces odgoja i obrazovanja predstavlja mnogo više od toga", rekla je u intervjuu za Glas Koncila glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan koji broji oko 26 tisuća članova iz sustava školstva.

1 2 3