Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: intervju

Vlč. Ivan Kunčević imenovan misionarom milosrđa

Na molbu Đakovačko-osječke nadbiskupije, od 3. veljače 2020., dekretom Papinskoga Vijeća za promicanje nove evangelizacije, Papa Franjo imenovao je 1. travnja 2020. vlč. Ivana Kunčevića misionarom milosrđa. Tim povodom Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije objavio je razgovor s vlč. Kunčevićem.

Kardinal Sarah o utjecaju pandemije koronavirusa na Crkvu i društvo

Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i stegu sakramenata kardinal Robert Sarah u razgovoru za francuski časopis Valeurs govorio je o utjecaju pandemije koronavirusa na Crkvu i društvo. Prenosimo prijevod intervjua na hrvatski objavljen na blogu Quo vadis Croatia.

Talijanski dnevnik "La Repubblica" objavio intervju s Papom

Papa je molio Boga da “svojom rukom” zaustavi ovu najnoviju zarazu i pozvao ljude da budu blizu onima čiji su dragi preminuli. To proizlazi iz razgovora što ga je vodio s novinarom rimskog dnevnika La Repubblica, Paolom Rodarijem, koji ga je pitao što je molio u nedjelju po podne tijekom posjeta bazilikama Svete Marije Velike i svetog Marcela.

Intervju s mons. Lyimom: “Želio bih ublažiti patnje svoga naroda”

U razgovoru Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije s pomoćnim biskupom Nadbiskupije Arusha u Tanzaniji mons. dr. Prosperom Balthazarom Lyimom, koji boravi u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, dotaknute su razne teme od suradnje s kršćanima i pripadnicima drugih religija u njegovoj nadbiskupiji, njegova svećeničkog poziva, do pomoći misionara. Odgovorio je i što očekuje od posjeta Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i Hrvatskoj.

Razgovor glavnog urednika Zadarskog lista s nadbiskupom Želimirom Puljićem

U povodu 30. obljetnice njegova biskupskog ređenja, koja se navršila 14. siječnja ove godine, Zadarski list objavio je razgovor s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem. Intervju, koji je vodio glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović, prenosimo u cijelosti.

Razgovor mons. Stipića za Katolički tjednik

U povodu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana Katolički tjednik na svom portalu nedjelja.ba objavio je intervju s apostolskim administratorom Križevačke eparhije mons. Milanom Stipićem.

1 2 3 4