Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: intervju

Razgovor predsjednika HBK Želimira Puljića za Laudato.tv

"Žalosni petak", čišćenje Crkve, uloga Katoličke Crkve u objektivnom pristupu povijesti i žrtvama XX. stoljeća, posljedice vatikanskog skupa o "Zaštiti maloljetnika u Crkvi", hodočašća u Međugorje – aktualne su teme o kojima je u emisiji "Jeste li znali" Laudato.tv u petak, 12. travnja govorio zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić, predsjednik HBK.

O. Zollner: Presude država nije dovoljno samo poštovati, nego se moraju prihvatiti i to treba biti mjera za Crkvu

Isusovac o. Hans Zollner, predsjednik Centra za zaštitu maloljetnika Papinskog sveučilišta Gregoriana i član Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika, kao plodove susreta o zaštiti maloljetnika u Crkvi istaknuo je preispitivanje smjernica za slučajeve zlostavljanja, užu suradnju s građanskim vlastima, kao i svijest o radu na području zaštite maloljetnika uz veću dosljednost i odlučnost.

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić o sudjelovanju na susretu Zaštita maloljetnika u Crkvi

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u razgovoru za HKR u petak 1. ožujka, govorio je o „susretu bez presedana“ - Zaštita maloljetnika u Crkvi, na kojemu je od 21. do 24. veljače sudjelovao u Rimu, razmatrajući prevenciju pedofilije i kajući se za ta počinjena zlodjela u Crkvi, u zajedništvu s papom Franjom, predsjednicima biskupskih konferencija svijeta, redovničkih poglavara i žrtava svećeničkih zlostavljanja.

»Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima«

Novi broj Glasa Koncila u središnjem intervju naslovljenom »Partizanski egzekutori obučavani su u inozemnim kampovima« donosi promišljanja o povijesnim kontroverznim i aktualnim hrvatskim temama Nikole Kneza, američkoga redatelja i producenta, autora dokumentarnoga filma »Bleiburg: Titova dozvola za genocid«, koji je prikazan u inozemstvu, gdje je već dobio nekoliko nagrada, a potom i u Hrvatskoj, u kojoj je medijski prošao gotovo neopaženo.

Istina o Haškom sudu

U intervjuu u novom broju Glasa Koncila, prvom u godini 2019., odvjetnica bosanskohercegovačkih Hrvata pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju Nika Pinter govori o djelovanju Haškoga suda, te upozorava da nepoznavanje omogućuje iskrivljavanje povijesti.

Papa za TV2000: Marija ne može biti majka korumpiranih

U razgovoru s don Markom Pozzom u novoj epizodi serijala „Ave Marija“ talijanske televizijske postaje Tv2000 papa Franjo istaknuo je da je molitva za korumpirane da ih neki potres toliko prodrma da shvate da svijet ne počinje s njima i da neće završiti s njima.

Sisački „koncentracijski logor za djecu apsolutna je laž“

U Glasu Koncila od 28 listopada u intervjuu doc. dr. Vlatka Vukelić, povjesničarka s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, razotkriva pozadinu proglašavanja prihvatilišta za djecu u Sisku koncentracijskim logorom, ali i druge povijesne mitove.

1 2