Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: islam

Crkva u Africi želi proširiti dijalog s islamom

Katolički biskupi u Africi žele proširiti međuvjerski dijalog s islamom i sa sljedbenicima tradicionalnih plemenskih religija, objavio je u četvrtak 11. travnja Dikasterij za međureligijski dijalog, prenosi Kathpress.

Turska: Drevna crkva Hora u Istanbulu postaje džamija

Prema turskim medijima, crkva Presvetog Spasitelja u polju (Hora) u Istanbulu, trenutno u funkciji muzeja, prema odluci turskog predsjednika iz 2020. godine, će se od 23. veljače 2024. ponovno koristiti kao džamija za islamsku molitvu petkom, izvijestio je u petak 9. veljače 2024. Vatican News.

Kako doći do mira u svijetu?

Na mrežnim stranicama Svete Stolice objavljen je prijevod na engleski jezik poruke pape Franje sudionicima IV. međunarodnog simpozija sveučilišne istraživačke platforme o islamu (PLURIEL), koji se od 4. do 7. veljače održava u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod poruke na hrvatski jezik.

Kardinal Coutts o progonu kršćana u Pakistanu

Umirovljeni nadbiskup Karachija, kardinal Joseph Coutts govorio je u utorak 14. ožujka, na online tiskovnoj konferenciji u organizaciji Njemačke biskupske konferencije, o nasilju koje se vrši nad kršćanima u Pakistanu, objavila je KNA.

Zagreb je domaćin međunarodnoga znanstvenog skupa "O abortusu interdisciplinarno"

"O abortusu interdisciplinarno" tema je međunarodnoga znanstvenog skupa kojega su u četvrtak 27. listopada u prostorima Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizirali spomenuti Fakultet, Teološki fakultet Univerze u Ljubljani i Fakultet kanonskoga prava Papinskog sveučilišta Gregoriana iz Rima.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

1 2