Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: isprika

Kardinal Schönborn se ispričao starokatolicima nakon intervjua za „Communio“

Kardinal Schönborn rekao je u nedavnom intervjuu za „Communio“ da Katoličkoj Crkvi u Njemačkoj „ne želi sudbinu Starokatoličke Crkve“ na što su starokatolici odgovorili pismom te zatražili „žurno pojašnjenje“ rečenoga – kardinal je uzvratio objašnjenjem te se ispričao, izvijestio je u utorak, 27. veljače 2024. katholisch.de.

Govor pape Franje na susretu s autohtonim narodima u Maskwacisu

Govor svetog oca Franje na susretu s pripadnicima domorodačkih naroda Inuita, Métisa i Prvih Naroda u rezervatu Maskwacis, tijekom apostolskog putovanja u Kanadu, u ponedjeljak 25. srpnja 2022., objavljen na mrežnoj stranici Laudato, prenosimo u cijelosti.

Papa ponizno zamolio oproštenje od autohtonih naroda

Drugoga dana pokorničkoga hodočašća u Kanadi, 25. srpnja, papa Franjo susreo se s autohtonim narodima u rezervatu Maskwacis, i zamolio oproštenje zbog uloge Katoličke Crkve u pokušajima zatiranja njihovih korijena, prenosi Vatican News.

Slovačka: Država se ispričala zbog ukidanja Grkokatoličke crkve prije 70 godina

Predsjednik slovačkog parlamenta Boris Kollar ispričao se Grkokatoličkoj crkvi u Slovačkoj zbog njezina ukidanja od strane komunističkog režima prije 70 godina, prenosi ACI Stampa. Napadi na samostane, ukidanje redovničkih redova, montirani sudski procesi protiv svećenika bili su „nezakoniti napadi“, rekao je predsjednik Nacionalnog vijeća Slovačke Republike.