Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: isusovci

Isusovci proslavili Uskrs uz baziliku

Nakon što je u nedjelju 22. ožujka snažan potres razrušio baziliku Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, u Palmotićevoj ulici, isusovci su ostali ne samo potreseni, nego i bez liturgijskog prostora. Budući da im je omogućeno slavljenje misa u dvorani pastoralnog centra, proslava Velikog tjedna i Uskrsa prebačena je u taj pričuvni prostor.

Hrvoje Juko zaređen za đakona Hrvatske provincije Družbe Isusove

Polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita Đure Hranića, tijekom misnoga slavlja 15. ožujka u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Osijeku, Hrvoje Juko, DI, skolastik Hrvatske provincije Družbe Isusove, primio je red đakonata.

Stoljeće isusovačkog časopisa “Obnovljeni život”

Isusovački časopis “Obnovljeni život” obilježava 100 godina postojanja te je tim povodom u utorak 3. prosinca, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti, u Preporodnoj dvorani HAZU-a na Gornjem Gradu u Zagrebu održan svečani znanstveni skup u organizaciji Fakulteta filozofije i religijskih znanosti te izdavača časopisa Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove.

U Splitu održan susret mladih isusovaca

Godišnji “SMI” – susret mladih isusovaca održan je od 12. do 15. srpnja u Splitu. Na susretu su sudjelovali mladi isusovci, skolastici i svećenici do pete godine svećeništva.

Dubrovčani proslavili svetkovinu Srca Isusova

Svetkovina Presvetog Srca Isusova svečano je proslavljena u petak 28. lipnja kod isusovaca u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku. Pontifikalno misno slavlje i procesiju predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Na kraju svečanog misnog slavlja, nakon litanija Presvetom Srcu Isusovu, biskup Uzinić predvodio je i procesiju s Presvetim preko poljane Ruđera Boškovića, gdje je udijelio i završni blagoslov okupljenim vjernicima.

Blagoslovljena info-ploča o mjestu gradnje svetišta Srca Isusova u Osijeku

Otkrivanjem i blagoslovom postavljene info-ploče s informacijama o „Svetištu Srca Isusova“ u parku na Gajevu trgu u Osijeku 17. prosinca ostvarena su dugogodišnja nastojanja vjernika za uređenjem spomen mjesta gdje je započetu gradnju Svetišta Srca Isusova nasilno prekinula i zdanje miniranjem srušila komunistička vlast u prosincu 1948. godine.