Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: isusovci

Preminuo isusovac o. Ivan Hang

Dana 16. lipnja 2021. preminuo je blago u Gospodinu isusovac o. Ivan Hang, u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu, u 81. godini života, 45. godini redovništva i 40. godini svećeništva.

U Mjanmaru u sukobima vojske i pobunjenika pogođena katolička crkva

Burmanska vojska napala je u noći 24. svibnja selo u državi Kayah, u Mjanmaru, s ciljem da pogodi navodne pobunjeničke skupine. Pogođena je katolička crkva, ubijene su najmanje dvije žene, a brojni su ranjeni, izvijestila je agencija FIDES, a prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u srijedu 26. svibnja.

Preminuo isusovac o. Anto Lozuk

Dana 20. svibnja 2021. blago je u Gospodinu preminuo isusovac o. Anto Lozuk, u 73. godini života, 51. godini redovništva, i 44. godini svećeništva.

Najavljeno obilježavanje Ignacijanske godine

Provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Dalibor Renić je u emisiji Aktualno HKR-a 13. svibnja najavio početak Ignacijanske godine koju će, povodom 500. obljetnice obraćenja sv. Ignacija, Družba Isusova obilježavati od 20. svibnja 2021. do 31. srpnja 2022. godine.

Ustanovljena isusovačka pokrajina za srednju Europu

Isusovačke zajednice u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Litvi, Latviji i Švedskoj 27. travnja spojene su u jednu pokrajinu za srednju Europu, objavljeno je na mrežnoj stranici isusovačke Generalne kurije.

Družba Isusova osniva novu pokrajinu u Južnoj Africi

Povodom osnivanja nove pokrajine Družbe Isusove, otac Arturo Sosa Abascal, vrhovni poglavar, potaknuo je putem videoporuke subraću da analiziraju izazove s kojima se valja suočiti na afričkom kontinentu, javlja KTA.

1 2 3 4