Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: italija

Papa s članovima Kursilja

Papa Franjo primio je u subotu 28. svibnja pripadnike pokreta Kursiljo iz Italije, koji su na hodočašću u Rim povodom njihova VII. nacionalnog skupa, prenosi Vatican News.

Libanon: Humanitarni koridor za Italiju

Sirijski izbjeglice ponovno su 25. ožujka stigli u Italiju humanitarnim koridorom, javlja katolička Zajednica svetoga Egidija, koja je jedan od organizatora koridora, prenosi Vatican News.

Migranti s Cipra bit će primljeni u Italiji posredstvom Svete Stolice

Desetak migranata s Cipra bit će za nekoliko tjedana relocirano u Italiju, zahvaljujući brizi pape Franje i dogovora između Državnog tajništva Svete Stolice te talijanskih i ciparskih vlasti, u suradnji Odjela za migrante i izbjeglice Svete Stolice i Zajednice svetog Egidija, izvijestio je Vatican News.

Papina poruka sudionicima Socijalnog tjedna u Italiji

Počevši od 21. listopada, u gradu Tarantu okupljaju se talijanski katolici na 49. po redu Socijalnom tjednu talijanskih katolika na temu „Planet kojem se nadamo. Okoliš, posao, budućnost. Sve je povezano“. Tim je povodom papa Franjo okupljenima uputio poruku u kojoj je je slikovito, putem tri prometna znaka, kazao kako nam je hrabro kročiti putem nade.

Kip Bezgrešne iz Rima preko Vatikana kreće u obilazak Italije

Kip Bezgrešne Djevice Marije od Čudotvorne medaljice koji je papa Franjo blagoslovio na audijenciji 11. studenoga 2020., iz Rima započinje hodočašće po Italiji u povodu proslave 190. obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Laboure, objavio je 15. prosinca Zenit.

1 2 3