Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izvanredni-misijski-mjesec

Izvanredni misijski mjesec u župi na Trešnjevci

Misijska nedjelja proslavljena je 20. listopada u župi svetoga Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Za tu prigodu djeca iz Liturgijske skupine Djeca Marije Petković pripremila su igrokaz u kojem su predstavila poziv pape Franje na Izvanredni mjesec misija.

Izvanredni misionarski mjesec u Požeškoj biskupiji

Papa Franjo proglasio je ovogodišnji listopad Izvanrednim misionarskim mjesecom. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je dopis svim župnim uredima Požeške biskupije koji donosimo u cijelosti.

Počinje Izvanredni misijski mjesec listopad 2019.

Ovogodišnji listopad papa Franjo proglasio je Izvanrednim mjesecom misija u povodu 100. obljetnice apostolskog pisma „Maximum illud“ kojim je 1919. godine papa Benedikt XV. htio dati novi poticaj za misijsku djelatnost Crkve i u kojoj je definirao principe i prioritete katoličkih misija ad gentes za razdoblje koje traje sve do danas.

U Vatikanu predstavljen Izvanredni misijski mjesec

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u Vatikanu u petak 30. studenoga održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen Izvanredni misijski mjesec koji će se slaviti u listopadu 2019. godine, koji je papa Franjo proglasio na stotu obljetnicu proglašenja apostolskog pisma „Maximum illud“ Benedikta XV.