Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izvidaci

Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u Svetište sv. Šime u Zadru

Djeca iz Udruge izviđača „Zarus“ iz Zadra donijeli su na Treću nedjelju došašća, 17. prosinca, Betlehemsko svjetlo u Svetište sv. Šime u Zadru, za vrijeme misnog slavlja koje je predvodio čuvar svetišta don Damir Šehić, izvijestila je Zadarska nadbiskupija.

U đakovačku prvostolnicu doneseno Betlehemsko svjetlo mira

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, ogranka Osječko-baranjske županije prije početka mise u nedjelju 10. prosinca donijeli su u đakovačku prvostolnicu Betlehemsko svjetlo mira te ga uz prigodnu riječ predali đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Betlehemsko svjetlo u subotu kreće iz Linza u cijeli svijet

Betlehemsko svjetlo mira, upaljeno u mjestu Isusova rođenja, u subotu 9. prosinca će u okviru međunarodnog adventskog slavlja u Linzu u Austriji biti predano izviđačima iz 30 europskih i američkih zemalja, među kojima će biti i hrvatski predstavnici.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Hrvatsku

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske, na Treću adventsku nedjelju, 11. prosinca 2022., na zagrebačkom Kaptolu je u nizu održana ceremonija primopredaje Betlehemskog svjetla, objavljeno je na stranici Hrvatskoga sabora.

Betlehemsko svjetlo mira bit će upaljeno u utorak

Dvanaestogodišnja učenica Sarah Noska iz Gornje Austrije otputovala je u nedjelju 13. studenoga u Svetu zemlju kako bi u utorak 15. studenoga upalila svjetlo mira u špilji Isusova rođenja u Betlehemu, izvijestio je Kathpress.

U Đakovačko-osječku nadbiskupiju stiglo Betlehemsko svjetlo mira

U predvečerje Treće nedjelje došašća, 13. prosinca članovi Odreda izviđača "Klasje" Đakovo, Ante Blažević i Irma Dravec, donijeli su u đakovačku katedralu Betlehemsko svjetlo mira te ga uime Saveza izviđača Osječko-baranjske županije predali pomoćnom biskupu đakovačko-osječkom Ivanu Ćuriću.

1 2