Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: janjevo

Preminuo mons. Nikola Dučkić

Mons. Nikola Dučkić, umirovljeni župnik Župe Prikazanja Blažene Djevice Marije u Kistanjama, koji u svijesti Janjevaca živi kao „naš župnik“, preminuo je blago u Gospodinu u četvrtak, 30. prosinca u župnoj kući u Kistanjama. Sprovod don Nikole bit će u ponedjeljak 3. siječnja u 14 sati u Kistanjama.

Posjet ministra Banožića hrvatskoj zajednici u Janjevu

Ministar obrane Mario Banožić u sklopu službenog posjeta Republici Kosovu u četvrtak 16. prosinca posjetio je hrvatsku zajednicu u Janjevu i Župu sv. Nikole, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Don Franjo Glasnović o imenovanju brata Roka dubrovačkim biskupom

Župnik župe Našašća Svetoga Križa u Vodicama don Franjo Glasnović brat je novoimenovanog dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića, a u ponedjeljak 6. prosinca sudjelovao je u proslavi blagdana sv. Nikole u Kistanjama gdje zadnje 24 godine žive Janjevci doseljeni iz njihovog rodnog Janjeva na Kosovu.

Premijer Plenković u Janjevu posjetio župu sv. Nikole

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nakon boravka u Prištini posjetio je 15. studenoga Janjevo gdje se susreo s predstavnicima hrvatske manjine, a obišao je i crkvu Sv. Nikole u društvu župnika don Mateja Palića te predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića.