Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jastrebarsko

Otvoreno pismo biskupa Zagrebačke metropolije patrijarhu Porfiriju

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine uputili su na blagdan sv. Jakova, 25. srpnja 2022. otvoreno pismo patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju o neistinama glede djece u ratnim prihvatilištima u Jastrebarskom i Sisku, koje prenosimo u cijelosti.

Ministranti iz Osijeka na ministrantskom kampu u Jastrebarskom

Petorica ministranata Župe Svete obitelji iz Osijeka - Mirko, Marko, Mihael, Fran i Luka boravili su od 21. do 24. veljače u Franjevačkom samostanu u Jastrebarskom, gdje su s ostalim ministrantima iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda pobliže upoznali život u samostanu kao i odgovornost službe ministriranja.

Svetkovina Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom

Na svetkovinu Preobraženja Gospodnjega, u petak 6. kolovoza križevački vladika Milan Stipić služio je svečanu arhijerejsku liturgiju u istoimenoj grkokatoličkoj župnoj crkvi u Jastrebarskom, uz susluženje brojnih grkokatoličkih i rimokatoličkih svećenika i uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

U Jastrebarskom svečano proslavljen blagdan Preobraženja Gospodnjega

U grkokatoličkoj župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je veliki blagdan Preobraženja - naslovni blagdan župne crkve. Svečanu božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, u zajedništvu sa župnikom o. Marijanom Jeftimovim i brojnim grkokatoličkim i rimokatoličkim svećenicima.

1 2