Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jastrebarsko

U Jastrebarskom svečano proslavljen blagdan Preobraženja Gospodnjega

U grkokatoličkoj župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom u četvrtak, 6. kolovoza proslavljen je veliki blagdan Preobraženja - naslovni blagdan župne crkve. Svečanu božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, u zajedništvu sa župnikom o. Marijanom Jeftimovim i brojnim grkokatoličkim i rimokatoličkim svećenicima.

Misa zadušnica za jaskanskog župnika i dekana Stjepana Rožankovića

Veliki broj svećenika i vjernika okupio se u četvrtak, 25. lipnja na misi zadušnici za jaskanskog župnika i dekana preč. Stjepana Rožankovića, koji je umro prije tri mjeseca, a zbog pandemije koronavirusa njegovi ga vjernici nisu mogli ispratiti na posljednji počinak. Misu zadušnicu u dvorištu župne crkve Svetog Nikola biskupa u Jastrebarskom predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Obiteljsko krštenje u Jastrebarskom

U župi Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom u subotu 28. prosinca svete tajne krštenja i miropomazanja primila je Oxana Semenova i njezina dvojica sina Alex i Nikola, koji su istoga dana slavili i svoje rođendane.

Božićni koncert u Jaski

U grkokatoličkoj župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom u subotu 28. prosinca održan je osmi tradicionalni Božićni koncert u Jaski.

Svetkovina Duhova proslavljena u grkokatoličkoj župi u Jastrebarskom

Na Nedjelju Pedesetnice - Silaska Svetoga Duha 9. lipnja apostolski administrator Križevačke eparhije o. Milan Stipić služio je blagdansku liturgiju u župnoj crkvi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom, zajedno sa župnikom o. Marjanom Jeftimovim i đakonom Livijom Marijanom, eparhijskim kancelarom. Tom prigodom je kršten i miropomazan Ivan Gvozdanović, sin Srećka i Maje Gvozdanović.