Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jordan

Jordanskom kralju i kraljici dodijeljena vatikanska nagrada

Stalni predstavnik Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku nadbiskup Gabriele Caccia odao je počast jordanskom kralju Abdulahu II. ibn Al-Husseinu i kraljici Raniji Al Abdulah, kojima je dodijeljena ovogodišnja nagrada „Path to Peace“, prenosi u srijedu 11. svibnja Vatican News.

Nuncij Lingua: Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku

U povodu 20. obljetnice Sveučilišta u Zadru u četvrtak 24. ožujka 2022. godine u svečanoj dvorani zadarskog Sveučilišta apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Kršćani na Bliskom istoku – situacija u Iraku“ koje prenosimo u cijelosti.

Razmatranje

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 28. travnja 2021.

Prvi pastoralni posjet jeruzalemskoga latinskog patrijarha Jordanu

Latinski patrijarh Jeruzalema nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, OFM, boravi u Jordanu u dvotjednom pastoralnom pohodu, što je njegov prvi posjet ovoj državi otkako je 24. listopada 2020. imenovan poglavarom latinske Crkve u Svetoj zemlji, objavio je Vatican News, a prenijela Nedjelja.

Papina sućut zbog žrtava nesreće u Jordanu

Papa Franjo izrazio je sućut zbog žrtava nesreće školskog autobusa u Jordanu u kojoj je život izgubila najmanje 21 osoba, objavio je 27. listopada Tiskovni ured Svete Stolice.