Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: jordan

Nadbiskup Gallagher otišao u posjet Jordanu

Tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher započeo je u ponedjeljak 11. ožujka 2024. četverodnevni posjet Hašemitskoj Kraljevini Jordanu, izvijestio je Vatican News.

„Sveta Zemlja nije bojno polje, već zemlja bratstva i mira“

Kustos Kustodije Svete Zemlje fra Franceso Patton je na blagdan Krštenja Gospodinova, u nedjelju 7. siječnja 2024. predvodio misno slavlje na obali rijeke Jordana, u Al Maghtasu, u blizini svetišta sv. Ivana Krstitelja. Nakon 57 godina otvoren je i nekada miniran prolaz koji je vodio do obale rijeke, objavio je Vatican News.

U Jordanu konferencija o političkom djelovanju vjernika

Vjerski vođe dužni su ohrabriti pripadnike svojih zajednica na društveni i politički angažman, poruka je s međuvjerske konferencije što je u organizaciji jordanskog Katoličkog centra za istraživanja i medije (CCSM) i njemačke Zaklade Konrad Adenauer održana posljednjeg vikenda u lipnju u Ammanu, izvijestio je Kathpress.

Mjesto Isusova krštenja očekuje tisuće hodočasnika

Nakon što je u protekle dvije godine zbog pandemije broj hodočasnika bio ograničen na 250 do tisuću, za ovogodišnje slavlje Krštenja Isusova na mjestu "Al Maghtas" na obali rijeke Jordana gdje je Isus kršten očekuje se broj hodočasnika kao prije pandemije, priopćio je 9. siječnja Katolički medijski centar (CCSM) u Ammanu, prenosi KNA.

Jordan: Nadograđuje se mjesto Isusova krštenja

Prostor oko mjesta Isusova krštenja na području „Al-Maghtas“ na jordanskoj strani rijeke Jordana nadogradit će se novim sadržajima u skladu s planom što je u srijedu 7. prosinca predstavljen u nazočnosti jordanskog kralja Abdulaha II., objavila je KNA.

1 2