Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: joseph-ratzinger

Izložba u povodu 70 godina svećeništva Benedikta XVI.

Osobni tajnik pape emeritusa Benedikta XVI. nadbiskup Georg Gänswein otvorio je 29. lipnja u galeriji Arte Poli, u ulici Borgo Vittorio 88 u Rimu, izložbu u povodu 70. obljetnice svećeničkoga ređenja Josepha Ratzingera i njegove mlade mise, objavila je Nedjelja.

Papa u miru Benedikt XVI. danas slavi 94. rođendan

Kardinal Joseph Ratzinger, papa Benedikt XVI., rođen je na Veliku subotu, 16. travnja 1927., u Marktlu na Innu, u biskupiji Passau u Njemačkoj, a istoga je dana i kršten. Joseph Ratzinger proveo je djetinjstvo i mladost u Traunsteinu, gradiću na granici s Austrijom, 30 km udaljenom od Salzburga. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1951., a 1977. imenovan je kardinalom, prenosi portal Hrvatske katoličke mreže (HKM).

AUDIO Govor pape Benedikta XVI. u Zagrebu u HNK-u

Govor pape Benedikta XVI. u Zagrebu u Hrvatskomu narodnom kazalištu na susretu s predstavnicima civilnoga društva, političkog, akademskog, kulturnog i gospodarskog života, s Diplomatskim zborom i s vjerskim čelnicima 4. lipnja 2011.

Umro Georg Ratzinger

Mons. Georg Ratzinger, stariji brat pape emeritusa Bendikta XVI., preminuo je u srijedu 1. srpnja u 96. godini života, objavio je Vatican News.

1 2