Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: joseph-ratzinger

Dvojica Španjolaca dobitnici Nagrade Ratzinger za 2023.

Španjolci o. Pablo Blanco Sarto i prof. Francesc Torralba Roselló dobitnici su Nagrade Ratzinger za 2023. godinu, koju im je na blagdan sv. Andrije, u četvrtak 30. studenoga 2023. u Apostolskoj palači u Vatikanu uručio državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, objavio je Vatican News.

VIDEO Biskup Palić o djelovanju Benedikta XVI.

U izjavi za Radioteleviziju Herceg-Bosne u četvrtak 5. siječnja mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić osvrnuo se na važnost teološke misli pokojnog pape emeritusa Benedikta XVI. i njegovu povezanost s hrvatskim narodom.

Biskup Stefan Oster: Benedikt XVI. nije prikrivao slučajeve seksualnog zlostavljanja u njemačkoj Crkvi

Katolički biskup Passaua dr. mons. Stefan Oster (56), koji je na toj službi od 2014. godine, na svojoj privatnoj mrežnoj stranici objavio je osvrt u kojem poručuje da nadbiskup Münchena i Freisinga, od 1977. do 1982. godine, kardinal Joseph Ratzinger nikad nije nastojao prikriti slučajeve seksualnog zlostavljanja iz toga vremena za koje je odgovorno nekoliko pripadnika njemačkog svećenstva, izvještava u četvrtak 3. veljače Catholic News Agency (CNA).

Izložba u povodu 70 godina svećeništva Benedikta XVI.

Osobni tajnik pape emeritusa Benedikta XVI. nadbiskup Georg Gänswein otvorio je 29. lipnja u galeriji Arte Poli, u ulici Borgo Vittorio 88 u Rimu, izložbu u povodu 70. obljetnice svećeničkoga ređenja Josepha Ratzingera i njegove mlade mise, objavila je Nedjelja.

Papa u miru Benedikt XVI. danas slavi 94. rođendan

Kardinal Joseph Ratzinger, papa Benedikt XVI., rođen je na Veliku subotu, 16. travnja 1927., u Marktlu na Innu, u biskupiji Passau u Njemačkoj, a istoga je dana i kršten. Joseph Ratzinger proveo je djetinjstvo i mladost u Traunsteinu, gradiću na granici s Austrijom, 30 km udaljenom od Salzburga. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1951., a 1977. imenovan je kardinalom, prenosi portal Hrvatske katoličke mreže (HKM).

1 2 3