Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josip-simunovic

Četvrti utorak u čast sv. Antunu u Sesvetskim Selima

U Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima u tijeku je pobožnost „13 utoraka“ uoči svetkovine župnog zaštitnika, a četvrtoga utorka, 5. travnja euharistijsko slavlje predvodio je vlč. prof. dr. Josip Šimunović, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zaključen 62. teološko-pastoralni tjedan

Na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu plenarnom raspravom i zaključnim govorima u četvrtak 27. siječnja završio je 62. teološko-pastoralni tjedan.

Ispraćaj vlč. Antona Peranića u Novalji

U Novalji je 13. prosinca pokopan Anton Peranić, svećenik krčke biskupije. Velečasni Peranić preminuo je 9. prosinca u bolnici u Rijeci, u 63. godini života i 37. godini svećeništva.

Objavljena knjiga prof. dr. sc. Josipa Šimunovića „Isuse, ti si put!“

U nakladi Glasa Koncila objavljena je najnovija knjiga prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, istaknutoga hrvatskog pastoralnog teologa i religijskog pedagoga, svećenika Zagrebačke nadbiskupije. Riječ je o prvoj od tri knjige u nizu autorovih razmatranja nad evanđeljima kroz prvih 11 tjedana vremena kroz godinu. To je ujedno i 11 autorova knjiga u izdanju novinsko-izdavačke kuće Glas Koncila.

Biskupijski stručni skup vjeroučitelja i odgajateljica u vjeri Varaždinske biskupije

"Sveti Josip - nadahnuće za rad vjeroučitelja" bila je tema stručnog skupa svih vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgajateljica u vjeri na području Varaždinske biskupije održanog u subotu 28. rujna u Varaždinu. Skup je planiran Godišnjim planom Katehetskog ureda i Agencije za odgoj i obrazovanje za školsku godinu 2019./2020.