Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josip-simunovic

Održan znanstveni skup o 100. obljetnici rođenja fra Bonaventure Dude

Stota obljetnica rođenja istaknutoga hrvatskog bibličara fra Bonaventure Roka Dude (Rijeka, 14. siječnja 1924.) obilježena je 16. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu u organizaciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Biskup Šaško predvodio sprovodne obrede za fra Josipa Baričevića

Fra Josip Baričević preminuo je u petak 8. prosinca 2023. u KBC-u Zagreb, poslije duge bolesti, okrijepljen svetim sakramentima u 86. godini, 69. godini redovništva i 60. godini svećenike službe. Sprovodne obrede u četvrtak 14. prosinca na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, izvještava Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Karlovac: Otvoren znanstveni skup o sv. Josipu

Dvodnevni znanstveni skup „Protector Croatiae“, u povodu 150. obljetnice početka objavljivanja Glasnika svetog Josipa, otvoren je u petak 10. studenoga 2023. u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Karlovcu.

Nadbiskup Kutleša pohodio Katolički bogoslovni fakultet

Zagrebački nadbiskup i Veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mons. Dražen Kutleša pohodio je u četvrtak 13. srpnja Katolički bogoslovni fakultet, koji je nakon potresa 2020. godine preselio u prostore na Šalati, u Voćarskoj 106.

1 2 3