Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josip-vranekovic

Hodočašće Sestara služavki Malog Isusa Splitske provincije u Karlovac i Krašić

U godini posvećenoj sv. Josipu zaštitniku Crkve na blagdan Anđela čuvara 2. listopada 36 sestara Splitske Provincije sv. Josipa s provincijalkom s. Terezijom Pervan hodočastilo je u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić blaženom Alojziju Stepincu. Iz Zagreba su im se pridružile sestre iz zajednice Vrhovne uprave: vrhovna glavarica s. Marija Banić, s. Vedrana Krstičević i s. Alemka Šiljeg.

Mons. Mrzljak predslavio misu zahvalnicu za dar života župnika Vranekovića

U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću, u nedjelju 21. ožujka, umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je misu zahvalnicu za dar života župnika Josipa Vranekovića, o stotoj godišnjici njegova rođenja. Propovijedao je postulator kauze za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

U Krašiću otkriveno poprsje župnika Josipa Vranekovića

Bista krašićkog župnika Josipa Vranekovića (1921.-1964.) otkrivena je u povodu 55. obljetnice njegove smrti na blagdan svetog Jakova 25. srpnja između starog župnog dvora (spomen kuće bl. Alojzija Stepinca i mjesta njegovog sužanjstva) i krašićke župne crkve Presvetog Trojstva. Vraneković je bio istinski supatnik bl. kardinala Alojzija Stepinca za vrijeme njegovog sužanjstva u Krašiću (1951.-1960.).