Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: judita

Razgovor Glasa Koncila s prof. dr. Pšihistal o Marulićevoj Juditi

Nedavna predstavljanja knjige „Studije o Marulićevoj ‚Juditi‘“ bile su povod Glasu Koncila da u intervjuu u broju 8./2023. ugosti njezinu autoricu dr. sc. Ružicu Pšihistal, redovnu profesoricu hrvatske književnosti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

U Splitu predstavljeno prvo u Hrvatskoj kritičko izdanje Judite

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Franjevačkog samostana sv. Ante na Poljudu u Splitu u petak 27. svibnja u prostoru samostana predstavljeno je i novo, prvo u Hrvatskoj kritičko izdanje Judite, uz sadržaj studijskog i preslikanog izdanja, koje je prof. Zvonimir Pandžić priredio u povodu 500. obljetnice prvotiska hrvatskog nacionalnog epa.

UKI podcast #12 o Marulićevoj Juditi

Gost nove epizode UKI podcasta u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca, objavljenog 5. travnja 2022., bio je profesor Zvonko Pandžić koji je u izdanju Knjižnice Male braće u Dubrovniku priredio kritičko izdanje Marulićeve Judite u povodu 500. obljetnice od prvotiska.

Predstavljanje kritičkog izdanja Judite i predavanje Zvonka Pandžića u Osijeku

U povodu 500. obljetnice prvotiska Judite i na kraju Godine Marka Marulića, Udruga katoličkih intelektualaca i Filozofski fakultet u Osijeku organizirali su u ponedjeljak 28. ožujka u Maloj vijećnici Filozofskoga fakulteta predavanje „Danteov Hrvat i hrvatski Dante. Novo čitanje Marulićeve Judite“ profesora Zvonka Pandžića.

U Dubrovniku predstavljena knjiga Judita

U samostanu Male braće u Dubrovniku svečano je u srijedu 16. ožujka predstavljena knjiga „Marko Marulić, Istorija svete udovice Judit u versih harvacki složena - povodom petstote obljetnice prvotiska, kritičko, studijsko i preslikano izdanje“, profesora Zvonka Pandžića.

U Oštarijama obilježena 500. obljetnica tiskanja Marulićeve „Judite“

U organizaciji Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Ivan Pavao II. iz Oštarija i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin u Vatrogasnom domu u Oštarijama održano je u petak 30. travnja obilježavanje značajnog datuma hrvatske povijesti i kulture, 500. obljetnice tiskanja prve knjige na hrvatskom jeziku, Marulićeve „Judite“.

1 2