Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: juzna-afrika

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 7. travnja

Papa Franjo je na Drugu vazmenu nedjelju, 7. travnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Kraljice neba s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Kraljice neba.

Hrvati u Južnoj Africi molili za mir u Ukrajini

Hrvatska katolička misija sv. Jeronima u Johannesburgu u Južnoj Africi proslavila je svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, misnim slavljem koje je 20. ožujka predvodio nadbiskup Peter Bryan Wells, apostolski nuncij u Južnoj Africi, Bocvani, Namibiji, Lesotu i Svazilandu.

Južnoafrički kardinal: Nasilje je „covid duša”

Osvrnuvši se na nedavne nasilne sukobe koji su u Južnoj Africi odnijeli 210 života durbanski nadbiskup kardinal Wilfrid Fox Napier upozorio je 20. srpnja da je „mali broj ljudi slijedeći samo privatne interese spreman žrtvovati budućnost zemlje da bi ostao na vlasti”.

Treba nam ekologija srca

Papa Franjo predmolio je na Trgu svetog Petra u Vatikanu u nedjelju 18. srpnja molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i tom prigodom uputio nagovor koji prenosimo u cijelosti.