Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: juzni-sudan

Papa Franjo krenuo prema DR Kongu

Počelo je 40. apostolsko putovanje pape Franje. DR Kongo i Južni Sudan su 59. i 60. zemlja koje će Sveti Otac posjetiti. Prema glavnom gradu DR Konga, Kinshasi, krenuo je 31. siječnja u 8:29 iz talijanske zračne luke Fiumicino.

Papa se uoči putovanja u Afriku pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Papa Franjo se dan prije svoga 40. apostolskog putovanja, u ponedjeljak 30. siječnja 2023., pomolio u rimskoj bazilici Svete Marije Velike da bi Gospi pred njezinom ikonom Salus Populi Romani povjerio putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan, objavio je Vatican News.

Katolička Crkva u Republici Južnom Sudanu

Prigodom apostolskog putovanja pape Franje u Južni Sudan donosimo statističke podatke o Crkvi u toj afričkoj zemlji, objavljenu 24. siječnja 2023. na stranicama Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Tri izazova protiv mentaliteta rasipanja i odbacivanja

U nedjelju, 29. siječnja u 12 sati papa Franjo je s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa se spomenuo ubijenog nigerijskog svećenika

Papa Franjo se na općoj audijenciji u srijedu, 18. siječnja spomenuo nigerijskog svećenika o. Isaaca Achija koji je živ spaljen u župnoj kući u nedjelju, 15. siječnja. Pozvao je također vjernike da mole za njegov apostolski pohod DR Kongu, objavio je Vatican News.

1 2 3 5