Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: juzni-sudan

Papa uputio poruku narodima Konga i Južnoga Sudana

„Gospodin zna koliko mi je žao što sam bio prisiljen odgoditi ovaj toliko željeni i iščekivani posjet. Ali ne gubimo samopouzdanje i nadajmo se što skorijem susretu, što prije“, kazao je papa Franjo u videoporuci kongoanskom i južnosudanskome narodu, koje je trebao pohoditi na hodočašću mira i pomirenja od 2. do 7. srpnja, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Parolin kao Papin predstavnik u posjetu DR Kongo i Južnom Sudanu

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin otputovao je u petak 1. srpnja u Afriku kako bi predstavljao papu Franju, koji je morao odgoditi apostolski pohod Kongu i Južnom Sudanu zakazan za početak srpnja. Kardinal je napomenuo kako će ih, čim to dopuste uvjeti, Sveti Otac posjetiti, izvijestio je Vatican News.

Papa uputio uskrsnu čestitku čelnicima Južnog Sudana

Sveti Otac Franjo, zajedno s anglikanskim primasom Justinom Welbyjem i moderatorom Škotske prezbiterijanske Crkve Jimom Wallaceom, uputio je uskrsnu čestitku čelnicima Južnoga Sudana, pozivajući ih da idu naprijed putem oprosta i slobode, izvijestio je u subotu 7. svibnja Vatican News.

Objavljeni geslo i logo Papina putovanja u Južni Sudan

„Molim da svi budu jedno“ geslo je koje će pratiti apostolsko putovanje pape Franje u Južni Sudan od 5. do 7. srpnja. Objavljen je i logo, koji prikazuje obris zemlje i golubicu koja nosi maslinovu grančicu, prenosi Vatican News.

Papa u srpnju putuje u Afriku

Tiskovni ured Svete Stolice najavio je u četvrtak 3. ožujka da će papa Franjo u srpnju pohoditi DR Kongo i Južni Sudan.

Nadbiskup Gallagher u Južnom Sudanu: Papa bi mogao doći u pohod

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher boravio je od 21. do 23. prosinca 2021. u Jubi, glavnom gradu Južnoga Sudana, gdje se susreo s političkim i vjerskim vlastima te zemlje, te sa suradnicima canterburyjskoga nadbiskupa, izvijestio je Vatican News.

1 2 3