Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kamerun

Požeška biskupija pomaže biskupiju Ngaoundéré u Kamerunu

Požeški biskup Antun Škvorčević uručio je hrvatskom misionaru u biskupiji Ngaoundéré u afričkoj državi Kamerun, Karlu Prpiću, pismo za tamošnjeg biskupa Emmanela Abboa u kojem ga izvješćuje da je Požeška biskupija iz svojih sredstava izdvojila 30.000,00 eura za opremanje prostora u zgradi Pastoralnog centra, kako bi se u siječnju iduće godine moglo u njoj održati zasjedanje Kamerunske biskupske konferencije, izvijestili su u petak 5. studenoga iz Požeške biskupije.

U Kamerunu otet generalni vikar

Na jugozapadu Kameruna separatisti su oteli generalnoga vikara Biskupije Mamfe mons. Juliusa Agbortokoa i zatražili otkupninu oko 30.500 eura, prenosi 31. kolovoza agencija Kathpress.

Crkva u Kamerunu potiče na rješavanje sukoba dijalogom

U Kamerunu četiri godine traje sukob između Vlade i anglofonskih separatista koji su se sastali u prvom tjednu srpnja, o čemu je izvijestio nadbiskup Bamenda Andrew Nkea Fuanya, objavio je 25. srpnja Vatican News.

U Kamerunu ubijen franjevac kapucin

Svećenik kapucin porijeklom iz Srednjoafričke Republike ubijen je u Kamerunu dok se vraćao u svoje bratstvo u Mbaibokoumu u Čadu.

Teško stanje izbjeglica u Kamerunu

Na krajnjem sjeveru Kameruna, u blizini jezera Čad, trenutačno se nalazi oko 20.000 Nigerijaca koji su pobjegli od nasilja Boko Harama. U posljednjem napadu, koji se dogodio prošloga tjedna u Kamerunu, ubijena su tri civila, izbjeglice iz pograničnog područja Nigerije.

U Kamerunu oteta trojica redovnika

U Kamerunu su naoružane osobe otele trojicu redovnika, izvijestila je agencija Fides 26. studenoga. Riječ je o dvojici svećenika klaretinaca i bogoslovu te redovničke zajednice koju je osnovao Sv. Antun Marija Claret kao Družbu Srca Marijina.

1 2