Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-marcello-semeraro

Homilija kardinala Semerara prigodom beatifikacije Michała Rapacza

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca u subotu 15. lipnja u Krakovu predvodio je slavlje beatifikacije Michała Rapacza, prezbitera i mučenika. Tom prigodom Kardinal je izrekao i homiliju koja je objavljena na mrežnim stranicama istog Dikasterija, a u nastavku donosimo njezin cjeloviti prijevod.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (2/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo drugi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Važnost glasa svetosti u kauzi sv. Rite iz Cascije (1/2)

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, održao je predavanje o važnosti glasa svetosti u procesima beatifikacije i kanonizacije prigodom predstavljanja knjige "Il processo di Beatificazione di Santa Rita del 1626" koje je održano u Casciji 17. svibnja. U nastavku donosimo prvi dio prijevoda Kardinalovog predavanja koje je objavljeno na stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

Predavanje kardinala Semerara o kardinalu Beranu

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, u Papinskom kolegiju Nepomuceno održao je 15. svibnja uvodno predavanje na kolokviju "Kardinal Beran među totalitarnim režimima", prenosi se na mrežnim stranicama Dikasterija. U nastavku donosimo cjelovit prijevod Kardinalova predavanja.

Dan za danom ulazio je u primljene stigme

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, u četvrtak 2. svibnja predslavio je svetu misu u San Giovani Rotondu prigodom 25. obljetnice beatifikacije svetog Pija iz Pietrelcine, objavljeno je na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca. U nastavku donosimo cjelovit prijevod Kardinalove homilije.

Dva diva koja su nam pokazala put

„Ono što je ujedinilo dvije izvanredne osobe bio je Koncil koji je papa Roncalli sazvao s proročkim duhom, a Wojtyła ga je proveo u svijetu“, istaknuo je prefekt Dikasterija za kauze svetaca kardinal Marcello Semeraro, govoreći u intervjuu za „Famiglia Cristiana“ o Ivanu XXIII. i Ivanu Pavlu II., koji je objavljen uoči 10. obljetnice njihove kanonizacije, 27. travnja 2024., na mrežnim stranicama dikasterija. S kardinalom je razgovarao Antonio Sanfrancesco, a u nastavku donosimo cjelovit prijevod razgovora.

1 2 3 4