Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-marcello-semeraro

Odvjetnik vjernika i branitelj Božji

Propovijed prefekta Kongregacije za kauze svetih kardinala Marcella Semerara na svečanom euharistijskom slavlju koje je na liturgijski spomendan bl. Alojzija Stepinca, mučenika, 9. veljače predvodio u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu prenosimo u cijelosti.

Kardinal Semeraro predvodio slavlje Stepinčeva u Rimu

Svečanim euharistijskim slavljem u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu koje je predvodio kardinal Marcello Semeraro, prefekt Kongregacije za kauze svetih, uz koncelebraciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgija Lingue te dvadesetak svećenika, hrvatska rimska zajednica proslavila je 9. veljače blagdan kardinala mučenika bl. Alojzija Stepinca.

Kardinal Marcello Semeraro predvodi slavlje Stepinčeva u Rimu

Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika proslavit će se u Hrvatskoj crkvi svetog Jeronima u Rimu u srijedu, 9. veljače euharistijskim slavljem s početkom u 18.30 sati koje će predvoditi i propovijedati kardinal Marcello Semeraro, prefekt Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih.

Sveta Stolica donijela propise za postulatore

Sveta Stolica prvi put je pravno propisala zadaće postulatora kauze za proglašenje blaženih i svetih, a novosti dekreta koji je stupio na snagu 11. listopada objasnio je 15. listopada u razgovoru za portal Vatican News prefekt nadležne Kongregacije kardinal Marcello Semeraro.