Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinali

Crkva dobila 21 novog kardinala

Na Trgu Sv. Petra u Vatikanu papa Franjo je, u subotu 30. rujna, predvodio svoj deveti redovni konzistorij na kojemu je imenovao 21 novog kardinala, od kojih je 18 izbornika, a trojica su starija od 80 godina, objavio je Vatican News.

Papin Angelus u nedjelju 9. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 9. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Nakon molitve Angelusa Papa je najavio konzistorij za imenovanje novih kardinala koji će se održati 30. rujna u Vatikanu. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Reskript o korištenju posjeda koji se odnose na Svetu Stolicu

Papa Franjo je naložio ukidanje normi koje dopuštaju besplatno korištenje ili korištenje pod povoljnim uvjetima imovine u vlasništvu kurijalnih institucija i tijela koja pripadaju Svetoj Stolici, izvijestio je Vatican News u srijedu 1. ožujka.

Papa Franjo slavio euharistiju s kardinalima

Sveti Otac Franjo slavio je misu s kardinalima u utorak 30. kolovoza u bazilici Sv. Petra, kojom je završen susret o apostolskoj konstituciji „Praedicate Evangelium“, sazvan nakon konzistorija održanog u subotu 27. kolovoza, izvijestio je Vatican News.

Papa i kardinali: U središtu je pitanje laika

Formacija osoblja, duhovnost Kurije te iznad svega pitanje laika i njihove moguće uloge na čelu pojedinih dikasterija bile su teme o kojima se promišljalo i raspravljalo tijekom sastanka kardinala s Papom o apostolskoj konstituciji „Praedicate Evangelium“ održanim 29. i 30. kolovoza u Vatikanu, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 4