Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karin-grenc

U Đakovu otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“

U Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu, u četvrtak 22. rujna, nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić otvorio je izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”, splitske kiparice i slikarice Karin Grenc, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Božićni broj "Glasnika svetog Josipa"

U ovo predbožićno vrijeme izašao je novi, četvrti, broj "Glasnika svetog Josipa" koji na svojoj naslovnici prikazuje novopostavljeni mozaik rođenja Isusa Krista u Betlehemu, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija.

„Hrvatski sveci i blaženici“ u dvorcu Sveti Križ

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, splitske slikarice i kiparice Karin Grenc otvorena je u četvrtak 21. listopada u Dvorcu Sveti Križ u Svetom Križu Začretju u organizaciji Galerije „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu, Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ i općine Sveti Križ Začretje.

Blagoslovljena slika sv. Ivana Pavla II. u novoj trogirskoj crkvi

Nova crkva, posvećena sv. Ivanu Pavlu II., u Trogiru je otvorena u studenom prošle godine. Kako još uvijek nije u potpunosti uređena, svako novo opremanje crkve je popraćeno velikim interesom župljana. Povodom stote obljetnice rođenja Karola Wojtyle, koja se obilježava u ponedjeljak, 18. svibnja, najveća trogirska župa Gospe od Anđela postavila je sliku dragog im sveca.