Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karlovac

Hodočašće Sestara služavki Malog Isusa Splitske provincije u Karlovac i Krašić

U godini posvećenoj sv. Josipu zaštitniku Crkve na blagdan Anđela čuvara 2. listopada 36 sestara Splitske Provincije sv. Josipa s provincijalkom s. Terezijom Pervan hodočastilo je u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić blaženom Alojziju Stepincu. Iz Zagreba su im se pridružile sestre iz zajednice Vrhovne uprave: vrhovna glavarica s. Marija Banić, s. Vedrana Krstičević i s. Alemka Šiljeg.

Kapele posvećene sv. Josipu: Strossmayerov trg u Karlovcu

U Godini sv. Josipa, koju je papa Franjo proglasio 8. prosinca 2020. Apostolskim pismom „Patris Corde“ povodom 150. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije tijekom srpnja i kolovoza donosi prikaze kapela posvećenih sv. Josipu.

Koncert Milosrdnih sestara svetog Križa Gospi Snježnoj na dar

Uoči župne svetkovine BDM Snježne 5. kolovoza, misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u srijedu, koja je posvećena sv. Josipu, 4. kolovoza predvodio je vojni kapelan u Đakovu preč. Vlado Mandura, a uz mnoge Josipove štovatelje hodočastile su i redovnice iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, predvođene provincijalnom poglavaricom s. Gordanom Igrec.

1 2 3 7