Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karlovac

Sedamnaesta srijeda Velike pobožnosti svetom Josipu

Gvardijan franjevačkog samostana na Svetom Duhu u Zagrebu fra Tomislav Glavnik predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu na sedamnaestu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, 13. svibnja.

Biskup Košić predvodio pobožnost sv. Josipu

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu u povodu četrnaeste srijede Velike pobožnosti sv. Josipu u srijedu 22. travnja.

Pepelnica umjetnika u Karlovcu

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu misno slavlje na Pepelnicu, 26. veljače, predvodio je o. Iko Mateljan, prior dominikanskog samostana Kraljice sv. Krunice iz Zagreba. U tijeku mise u tradicionalnoj, petoj „Pepelnici umjetnika” - molilo se za i s umjetnicima, a nakon mise razgovaralo se o temi „Vjera i umjetnost”.

Sv. Josip uzor je kako vršiti Božju volju u svakodnevici

Četvrtu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu 12. veljače u Nacionalnom svetištu svetog Josipa hodočastili su župljani Pohoda BDM iz Mahična sa svojim župnikom Nikolom Sanjkovićem, zatim župljani iz župa Skakavca, Vukamića i Ladvenjaka, sa svojim upraviteljem župe Kristijanom Gatarićem.

Proslava Dana vojne kapelanije „Blaženi Alojzije Stepinac“ u Karlovcu

U karlovačkoj vojarni „Stožerni general Petar Stipetić“, u sjedištu Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, u ponedjeljak 10. veljače svečanom koncelebriranom misom proslavljen je Dan vojne kapelanije „Blaženi Alojzije Stepinac“. Misno slavlje predvodio je vojni biskup Jure Bogdan, a koncelebriralo je više svećenika, vojnih i policijskih kapelana i župnika Karlovačkog dekanata Zagrebačke nadbiskupije.

Prvi pripremni susret volontera SHKM-a

Susret mladih Karlovačko-goričkog arhiđakonata održan je 1. veljače u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, u Karlovcu. Bio je to ujedno prvi susret volontera za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji se 9. i 10. svibnja održava u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Počela Velika pobožnost sv. Josipu

U srijedu 22. siječnja započela je nova Velika pobožnost sv. Josipu koja se već godina slavi u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u zajedništvu s dvadesetak svećenika iz više nad/biskupija.

1 2 3 5