Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedrala-gospe-velike-u-dubrovniku

Duhovska bdjenja u Dubrovačkoj biskupiji

Uoči svetkovine Duhova 18. svibnja u nekim župama na području Dubrovačke biskupije organizirana su Duhovska bdjenja kao duhovna priprava za svetkovinu kojom se na poseban način slavi treća božanska osoba, Duh Sveti i kojom se spominje silaska Duha Svetoga na apostole.

Počela korizmena duhovna obnova u dubrovačkoj katedrali

Tradicionalna korizmena duhovna obnova, u tjednu prije Velikog tjedna, počela je u ponedjeljak, 18. ožujka, u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku molitvom krunice, euharistijskim slavljem, razmatranjem i klanjanjem pred Presvetim, a predvoditelj prva tri dana duhovne obnove je fra Ante Vučković.

Misa posvete ulja u dubrovačkoj katedrali

Misu posvete ulja slavilo je pedesetak dubrovačkih svećenika i redovnika u zajedništvu s biskupom Rokom Glasnovićem i okupljenim redovnicama i vjernicima u srijedu 5. travnja u katedrali Gospe Velike.

U Dubrovniku uoči ređenja budući đakoni potpisali izjavu, a bogoslovi primili akolitat

Na misnom slavlju u petak 3. prosinca u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku - koje je predvodio apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor - kandidati za đakonat Jure Paponja i Mišo Pecotić položili su Ispovijest vjere i Izjavu o svojevoljnom preuzimanju obveze celibata koja je sastavni dio đakonskog ređenja.

Mons. Mate Uzinić u Dubrovniku proslavio 10 godina biskupstva

Desetu obljetnicu biskupskog ređenja mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, proslavio je euharistijskim slavljem na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, gdje je i zaređen za biskupa. Pontifikalno misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua