Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katedralni-zbor

Katedralni zbor iz Đakova u Mađarskoj

Članovi Mješovitog katedralnog zbora u Đakovu, njih 40-ak zajedno s voditeljem mo. Ivanom Andrićem i orguljašem mo. Vinkom Sitarićem, pošli su 1. rujna na trodnevni izlet - hodočašće u Mađarsku.

Biskup Ćurić i Katedralni zbor iz Đakova na adventskom susretu Hrvata u Pečuhu

Na poziv pečuškog biskupa Lászla Felföldija te vlč. Ladislava Bačmaija, povjerenika Pečuške biskupije za vjernike Hrvate, u pečuškoj katedrali Sv. Petra u petak 9. prosinca održan je tradicionalni adventski susret hrvatske zajednice. Središnji dio susreta bilo je misno slavlje na hrvatskom jeziku, kojega je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Održana glazbeno-scenska kantata u katedrali sv. Stošije

Glazbeno-scensku kantatu „Blagoslovi, Bože, Zadar“ u srijedu 23. studenoga u katedrali sv. Stošije u Zadru izveo je Katedralni zbor sv. Stošije pod ravnanjem mo. Žana Morovića i u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića te učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru.

Maestro Ozren Bogdanović primio apostolski blagoslov 

U prigodi dvadeset godina glazbenog i religijskog života u crkvi, papa Franjo uputio je apostolski blagoslov i čestitku križevačkom dirigentu, orguljašu i regensu chori grkokatoličke katedrale maestru Ozrenu Bogdanoviću. 

Otvorena Godina Katedralnog zbora u Križevcima

U organizaciji Križevačke eparhije, grkokatoličke župe Presvete Trojice i Katedralnog pjevačkog zbora Križevci, a u povodu 10. obljetnice postojanja zbora, u petak 22. veljače otvorena je Godina Katedralnog zbora.

1 2