Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicka-akcija

Papa: Neka gubici dječjih života dotaknu srca onih koji mogu zaustaviti rat

Susrevši se s mladim članovima talijanske Katoličke akcije u petak, 15. prosinca papa Franjo skrenuo je misli na djecu koja pate od rata u Gazi, Ukrajini i Jemenu. Podsjetio je dječake i djevojčice da nas dar Božje ljubavi na Božić poziva da volimo Gospodina i jedni druge, objavio je Vatican News.

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima završio posjet Hrvatskoj

Vicepostulator kauze bl. Ivana Merza na Filipinima prof. dr. Dave dela Cruz završio je 10. prosinca 2023. posjet Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojem je bio od 1. prosinca u povodu obilježavanja 100. obljetnice osnivanja Hrvatskog orlovskog saveza i uvođenja Katoličke akcije u Crkvu u Hrvata.

Papin Angelus na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM

Na svetkovina Bezgrešnog začeća BDM, 8. prosinca 2023. papa Franjo izmolio je uobičajeni Angelus s vjernicima okupljenim na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Donosimo Papino obraćanje prije i nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja.

Papa u poruci Forumu katoličke akcije: Pozorno slušajte otvorena srca

Papa Franjo poslao je poruku Međunarodnom forumu katoličke akcije (FIAC), koji se tijekom vikenda sastao na svojemu osmom zasjedanju i izabrao nove čelnike. Sinodski duh treba se ukorijeniti u Crkvu, piše Sveti Otac, pa se moramo kretati u istom smjeru kao narod koji hoda zajedno, izvijestio je u ponedjeljak 28. studenoga Vatican News.

Glavotok: Održana ljetna križarska duhovna obnova

Dvadesetak mladih križara iz Požege, Antunovca i Zagreba sudjelovalo je na ljetnoj duhovnoj obnovi Križarske organizacije o temi „obitelj“, od 24. do 30. srpnja u Samostanu Svete Marije u Glavotoku.

1 2