Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: katolicki-bogoslovni-fakultet-sveucilista-u-zagrebu

Objavljen zbornik „Život i djelo kardinala Franje Kuharića“

„Život i djelo kardinala Franje Kuharića“ naslov je zbornika radova s istoimenoga interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija održanoga u Zagrebu 1. i 2. srpnja 2022., objavljenog u suizdanju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izdavačke kuće Kršćanske sadašnjosti.

Upisi na Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Katolički bogoslovni fakultet najstarija je ne samo crkvena, nego i hrvatska visokoškolska ustanova koja kontinuirano djeluje gotovo sedam stoljeća, a od 1874. godine njegova se djelatnost razvija u sastavu Zagrebačkog sveučilišta, objavljeno je na mrežnim strancima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Don Luka Pranjić na KBF-u obranio doktorski rad

Hrvatski misionar don Luka Pranjić, svećenik „fidei donum“ Porečke i Pulske biskupije na službi u Ekvadoru, obranio je u četvrtak, 6. srpnja na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, najvišom ocjenom „summa cum laude“, doktorsku disertaciju pod naslovom „Praxis, theoria i theosis kao temeljne odrednice mističnog puta kršćanskog savršenstva na Istoku i njihov teološki kontekst“.

Predstavljen novi broj časopisa „Spectrum“

Novi broj časopisa „Spectrum – ogledi i prinosi studenata teologije“ s temom „Teologija i psihologija“ predstavljen je u utorak 28. ožujka na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.