Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kina

Kardinal Parolin: Ponosni smo na svjedočanstvo katolika u Kini

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin u razgovoru za tridentski mrežni dnevnik La Voce del Nordest osvrnuo se na neka aktualna pitanja poput odnosa Vatikana i Kine i oporavka pape Franje nakon operacije, prenio je u četvrtak 12. kolovoza Vatican News.

Redovnice istjerane iz samostana u Kini

Osam katoličkih redovnica bilo je prisiljeno napustiti svoj samostan u provinciji Shanxi na sjeveru Kine zbog opetovanog uznemiravanja i zastrašivanja od državnih vlasti, objavila je u petak 6. listopada UCA News.

RAZGOVOR Nadbiskup mons. Ante Jozić: "Radim za Svetu Stolicu na jedinstvu kršćana, ali uvijek ću ostati Hrvat i dio ovoga naroda"

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića bila je prva takva svečanost u nedavno posvećenoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu. Ovaj razgovor za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM), odnosno za Hrvatski katolički radio (HKR) i Informativnu katoličku agenciju (IKA) nastao je u Jozićevoj rodnoj kući u Trilju u kojoj, nakon ređenja, čeka polazak u Bjelorusiju gdje je imenovan za novoga apostolskog nuncija Svete Stolice.

Prema novom izvješću Kina špijunirala Vatikan

Američka organizacija Recorded Future izvijestila je kako su Sveta Stolica, Papinski institut za vanjske misije i biskupija Hong Kong bili hakirani od kineske RedDelte koju financira država, objavila je 29. srpnja UCA News.

Kina priznala 5. biskupa odanog Rimu

Biskup Paul Ma Cunguo ustoličen je 9. srpnja kao 5. biskup kojeg je Kina priznala od sklapanja sporazuma o imenovanju biskupa s Vatikanom 2018., objavila je UCA News 22. srpnja.

Kina priznala još jednog biskupa odanog Rimu

Kao pastir biskupije Fengxiang u katedrali sv. Josipa, 22. lipnja, ustoličen je Petar Li Huiyuan, drugi biskup odan Rimu priznat od Kine u posljednja dva tjedna, objavila je UCA News.

1 2 3