Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kontinentalna-sinodska-skupstina

U tijeku kontinentalna sinodska skupština za Bliski istok

Nakon Europske kontinentalne sinodske skupštine u Pragu i sinodske skupštine za Oceaniju u Suvi, u ponedjeljak 13. veljače u libanonskom marijanskom svetištu Harissi započela sinodska skupština za Bliski istok, izvijestili su Kathpress i Vatican News.

Intervent mons. Puljića na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencija u okviru europske Kontinentalne sinodske skupštine

Umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić sudjelovao je u ime predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutleše, u petak i subotu, 10. i 11. veljače, u hotelu Pyramida u Pragu na drugom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine, na susretu predsjednika europskih biskupskih konferencije. Intervent mons. Puljića prenosimo u cijelosti.

Pismo biskupima uoči kontinentalnih skupština

Uoči kontinentalnih skupština 16. redovne opće skupštine Biskupske sinode generalni tajnik Sinode, kardinal Mario Grech, i generalni izvjestitelj XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich uputili su svim eparhijskim biskupima istočnih katoličkih crkava i dijecezanskim biskupima diljem svijeta pismo pod naslovom "Uloga biskupa u sinodskom procesu" koje donosimo u cijelosti.