Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: konzistorij

Papin Angelus u nedjelju 9. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 9. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Nakon molitve Angelusa Papa je najavio konzistorij za imenovanje novih kardinala koji će se održati 30. rujna u Vatikanu. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

U Vatikanu se popodne održava konzistorij za imenovanje novih kardinala

U Vatikanu će se u poslijepodnevnim satima održati konzistorij za imenovanje novih kardinala. U Kardinalski zbor ulaze tri redovničke obitelji i bit će zastupljene četiri nove zemlje: Mongolija, Paragvaj, Singapur i Istočni Timor. Po završetku konzistorija za imenovanje novih kardinala održat će se redovni javni konzistorij za kanonizaciju bl. Ivana Krstitelja Scalabrinija i bl. Artemida Zattija.

Kardinal Bozanić na konzistoriju u Vatikanu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovat će u subotu 27. kolovoza u Vatikanu na konzistoriju tijekom kojeg će papa Franjo Kardinalskom zboru priključiti nove kardinale.

Portreti novih kardinala - 2022.

Kolegij kardinala raste: 27. kolovoza papa Franjo će uključiti 16 biskupa u krug papinskih birača, a petorica drugih biskupa i svećenika dobit će počasni purpur. Nove kardinale u kratkim portretima predstavila je Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Papa najavio konzistorij za imenovanje 21 novog kardinala

Papa Franjo najavio je u nedjelju, 29. svibnja imenovanje novih kardinala. Među novoimenovanima su trojica voditelja ureda (dikasterija) Rimske kurije, petorica Talijani. Najmlađi među njima je apostolski prefekt Mongolije mons. Giorgio Marengo, ima samo 48 godina, a petorica su starija od 80 godina.

1 2 3