Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: koprivnica

Svetkovina Velike Gospe proslavljena u Močilama u Koprivnici

Svečanu koncelebriranu misu na svetkovinu Velike Gospe u nedjelju 15. kolovoza u župi Uznesenja BDM u Močilama u Koprivnici predvodio je kancelar Varaždinske biskupije preč. mr. sc. Ivan Rak, a prethodila je zavjetna procesija od kapele Sv. Josipa u kojoj su uz brojne vjernike sudjelovali predstavnici gradske i županijske vlasti predvođeni gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem.

274. zavjetna misa vjernika Koprivnice

Vjernici grada Koprivnice okupljaju se svake godine druge nedjelje u siječnju na zavjetno euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici.

Adventska duhovna obnova mladih Koprivničkoga dekanata

Stotinjak mladih Koprivničkoga dekanata okupilo se u petak 7. prosinca na adventskoj duhovnoj obnovi u prostorijama pastoralnog centra koprivničke župe sv. Leopolda Bogdana Mandića. Duhovnu obnovu vodio je Odilon Singbo, studentski kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Koprivnica: Sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi proslavile 150. obljetnicu osnutka družbe

Sestre Družbe Kćeri Božje ljubavi proslavile su u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Koprivnici svoj veliki jubilej - 150 godina od osnutka Družbe. Vrhunac proslave bilo je euharistijsko slavlje koje je, na spomen Prikazanja Marijina u Hramu, u srijedu 21. studenoga, u zajedništvu s desetak svećenika Koprivničkog dekanata predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Močile: Okupila se generacija svećenika ređenih 1976. godine

U Svetištu Majke Božje Močilske u Koprivnici 24. rujna okupila se generacija svećenika ređenih 1976. godine na redovitom kolegijalnom susretu, obnavljanju i učvršćivanju zajedništva započetoga bogoslovskom formacijom. Nazočni su bili: Josip Ban, Dragutin Bogadi, Ivica Brlečić, Stjepan Fridl, Mirko Horvatić, Đuro Kopjar, Stjepan Markušić, Tomo Mrnjec, Vjekoslav Pavlović, Branko Picek, Dragutin Toplak, Ivan Mikulan, Đuro Sabolek, Miroslav Martinjak te domaćin mons. Leonard Markač.