Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici proslavila zaštitnika

Koprivnica (IKA)

Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici proslavila je svog nebeskog zaštitnika u nedjelju 12. svibnja svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš, izvijestila je župa.

Koncelebrirao je dekan Koprivničkog dekanata i domaći župnik Dominik Vukalović te drugi svećenici.

Misa je slavljena na prostoru buduće nove crkve i svetišta Leopolda Bogdana Mandića u Varaždinskoj biskupiji. Sudjelovao je veliki broj vjernika, a pjevanje je animirao udruženi zbor Leopold i zbor Leopoldove lučice.

Na početku euharistijskog slavlja okupljene je pozdravio preč. Vukalović te zamolio biskupa Radoša da, kao pastir okupljenih vjernika, moli za njih, njihovu vjeru i nakane.

U homiliji mons. Radoš je govorio o sakramentu pomirenja poručivši da je upravo ispovijed trenutak kada vjernici doživljavaju Crkvu kao majku.

Naglasio je i kako je sv. Leopold bio apostol ispovjedaonice te izrazio želju da upravo ova crkva postane ispovjedaonica grada Koprivnice.

Biskup je potaknuo vjernike da i dalje ustraju biti živa zajednica Crkve.

Na kraju euharistijskog slavlja preč. Vukalović podsjetio je kako je prije točno godinu dana biskup Radoš blagoslovio gradilište, a on sam ugradio kamen temeljac u temelj ove crkve koji je donesen iz rodnog mjesta sv. Leopolda, Herceg Novog.

Preč. Vukalović zahvalio je svima koji sa srcem i otvorenošću podupiru ovaj projekt, na osobiti način svima diljem Varaždinske biskupije budući da se, na inicijativu varaždinskog biskupa, toga dana u svim župama u Biskupiji skupljala kolekta za izgradnju ove crkve i svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Koprivnici.

I mons. Radoš i preč. Vukalović istaknuli su važnost prije svega izgradnje žive Crkve u kojoj se čuje molitva, pjesma, koja s euharistijskih slavlja odlazi ispunjena radošću.

„A kad bude posveta crkve? Ako nastavimo pa makar i u skromnom, ali veselom darivanju, zašto ne bi bilo za sljedeće Leopoldovo?“, zaključio je preč. Vukalović.

Na kraju euharistijskog slavlja završni blagoslov okupljenima biskup Radoš je udijelio s relikvijom sv. Leopolda koja je potom bila izložena vjernicima za čašćenje.